Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Leijonien NHL-vahvistukset jäämässä vähiin – päävalmentaja Jalonen seuraa silmä kovana SM-liigan finaaleja: "Molemmissa joukkueissa potentiaalisia MM-kisapelaajia"

Torstaina pelataan sekä SM-liigan kolmas finaali että Leijonien maaottelu Ruotsia vastaan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jukka Jalonen
Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Jukka Jalonen.Miikka Jääskeläinen / AOP

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa tänään Kouvolassa Ruotsin samaan aikaan, kun Oulussa pelataan SM-liigan kolmas finaali. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei ehdi maaottelun takia Ouluun seuraamaan liigafinaalia livenä, mutta hän katsoo Kärppien ja HPK:n ottelun varmasti jälkikäteen.

Jalosen Leijonat kaipaa nimittäin vielä vahvistuksia kahden viikon kuluttua alkaviin MM-kisoihin.

Ennen turnausta suomalaista kiekkokansaa on jälleen puhuttanut se, miksi useat suomalaiset NHL- ja KHL-pelaajat jättävät MM-kisat väliin.

Jalonen vaikuttaa olevan täysin kyllästynyt keskusteluun.

– Meillä on se ryhmä, joka meillä on jalkeilla. En edes tiedä, kuinka monta pelaajaa meillä on mistäkin sarjasta. Ei ole tullut hirveästi laskeskeltua, Jalonen sanoi tiistaina Hämeenlinnassa.

Pohjois-Amerikasta Leijonien mukaan on tullut maalivahti Kevin Lankinen, puolustaja Henri Jokiharju ja hyökkääjä Juho Lammikko.

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros päättyi viime yönä. Ainakaan vielä Pohjois-Amerikan suunnalta ei ole kuulunut uusia pelaajauutisia.

– Meidän fokus on tässä päivässä ja hetkessä. Vedämme treenit ja pelit niillä pelaajilla, jotka ovat paikalla. Aika näyttää, keitä tulee mukaan, Jalonen totesi.

Isoja pelejä maajoukkueen valmennusjohdolle

Jalonen ehti maajoukkuekiireiltään tiistaina Hämeenlinnaan seuraamaan SM-liigan toista loppuottelua, jonka HPK voitti 3–1. Vierailu Hämeenlinnassa palautti hyvät muistot vuodelta 2006, kun Jalonen juhli HPK:n päävalmentajana Suomen mestaruutta.

– Kyllä tämä vähän on kuin kotiin olisi tullut. Sitä ei käy kieltäminen. Kun finaaleita pelataan, tunnelma on erityinen, Jalonen sanoi.

Maajoukkueen päävalmentajalla riitti Rinkelinmäen jäähallin käytävillä tuttuja ja selkääntaputtelijoita. Leijonien luotsi oli paikalla kuitenkin työmielessä.

– Molemmissa joukkueissa on potentiaalisia MM-kisapelaajia. Siinä mielessä nämä ovat isoja pelejä meidänkin kannalta, Jalonen sanoi.

Teemu Turunen kuvassa
Loistavasti finaaleissa pelanneelle Teemu Turuselle voisi olla käyttöä myös MM-kisoissa.AOP

Hän ei yksilöinyt, keitä pelaajia maajoukkueen valmennusjohto erityisesti tarkkailee. Sellaisia pelaajia voisivat olla muun muassa HPK:n Teemu Turunen ja Niklas Friman sekä Kärppien Ville Leskinen, Atte Ohtamaa, Teemu Kivihalme, Jani Hakanpää ja Veini Vehviläinen.

Tämän lisäksi Kärpissä pelaa nuorten maailmanmestarit Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari, joiden Nuorten Leijonien joukkuekaveri Kaapo Kakko on jo miesten maajoukkueen mukana.

– Heitäkin tietysti seurataan. Aika näyttää, onko heidän aikansa vielä vai joskus myöhemmin, Jalonen totesi.

SM-liigan 3. loppuottelu Kärpät–HPK pelataan tänään torstaina Oulussa. Kuuntele Yle Puheen suoraa lähetystä kello 17.45 alkaen.

Suomen ja Ruotsin maaottelu pelataan tänään torstaina Kouvolassa. Suora lähetys Areenassa alkaa klo 17.50. TV2:ssa ottelu nähdään klo 18.55 alkaen.

Lue myös:

Todellista finaalihuumaa! Maaginen 14-sekuntinen käänsi ottelun HPK:lle – Janne Tavin maalit upottivat Kärpät

Kärppien päävalmentaja manasi toisen finaalin mustaa hetkeä: "Me vähän jäädyimme siinä"

HPK:n sankari äimisteli ainutlaatuista kokemusta SM-finaaleissa: "En ole tällaista koskaan kokenut"

HPK:ta koko ikänsä kannattanut tähtiartisti pyysi itse päästä laulamaan Maamme-laulua SM-liigan finaaleihin: "Juhlin edellistä mestaruutta yksin Riihimäellä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat