Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pikkuleijonien MM-turnaus päättyi karuun rökäletappioon – Yhdysvallat nöyryytti Suomea puolivälieräottelussa

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue taipui Yhdysvalloille MM-puolivälieräottelussa lukemin 0–6.

jääkiekko
Pikkuleijonat pettyneinä tappion jälkeen MM-turnauksessa Örnsköldsvikissä 2019

Suomen taival alle 18-vuotiaden jääkiekon MM-kisoissa päättyi murskatappioon, kun Yhdysvallat kuritti hallitsevaa maailmanmestaria lukemin 6–0. Katso ottelun maalit jutun pääkuvana olevalta videolta.

Yhdysvallat aloitti maalinteon ottelun kuudennella minuutilla. Matthew Beniers upotti kiekon ohi Suomen maalia vartioineen Roope Taposen ja siirsi yhdysvaltalaiset johtoon.

Viisi minuuttia myöhemmin Jack Hughes vei Yhdysvallat kahden maalin johtoon.

Suomi ei saanut toisessa erässäkään koottua rivejään ja Yhdysvallat rokotti taas. Superlupaus Hughes teki jo toisen maalinsa ja vahvisti Yhdysvaltojen johtoasemaa lukemiin 3–0.

Toisen erän lopussa Hughes viimeisteli itselleen kypärätempun ja vankisti Yhdysvaltojen johtoa entisestään. Pikkuleijonat lähtivät viimeiselle erätauolle jo 0–4-tappioasemassa.

Kolmannessa erässä Yhdysvallat jatkoi Suomen nöyryytystä. Cole Caufield iski joukkueelleen viidennen maalin Hughesin syötöstä. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Bobby Brink upotti lukemiksi jo 6–0.

Pikkuleijonat Örnsköldsvikissä
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja Suomen MM-turnaus päättyi karuun rökäletappioon. Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettyneissä tunnelmissa.

– Tämä on iso pettymys. Teimme aika karseita henkilökohtaisia virheitä ensimmäisessä ja toisessa erässä. Ei tuon tason joukkuetta vastaan saa ilmaisia paikkoja antaa, Marttila kommentoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Virheiden jälkeen Suomen oli vaikea enää nousta ahdingosta ja Marttilan mukaan joukkueesta näkyi uskalluksen puute. Päävalmentaja otti vastuun tuloksesta.

– Yhdessä häviämme ja yhdessä voitamme. Ei tämä yhden ihmisen show ole, oli kyse sitten pelaajasta tai valmentajasta. Mutta totta kai päävalmentajana otan tuloksesta vastuun, Marttila totesi.

Vaikka päällimmäisenä MM-turnauksesta jäi käteen karvas pettymys, pystyi Marttila katsomaan matkaa jo laajemmin. Marttilan kolmivuotinen pesti alle 18-vuotiaiden maajoukkueen peräsimessä päättyi Ruotsin turnaukseen.

– Tuloksesta huolimatta näen tämän pelaajille polkuna. Niin paljon olemme tehneet hyviä asioita ja pelaajat ovat kasvaneet ihmisinä ja urheilijoina.

Päivitetty kello 19.45. Lisätty päävalmentaja Mika Marttilan kommentit.

Lue myös:

NHL:n seuraavan supertähden harteille on kasattu valtavia paineita jo vuosia – ennätyksiä rikkonut 17-vuotias on varsinaisen kiekkoperheen timantti, joka kasvoi NHL-pelaajien ympäröimänä

Pikkuleijonien kenttäpelaajista liki puolet on toisen polven kiekkoilijoita – ”Täytyy sanoa, että se on poikkeuksellisen iso määrä”

Kyltymätön voinhimo ajoi suomalaisia miljoonittain Uumajaan – nyt parikymmentä nuorukaista aloittaa sieltä kultajahdin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat