Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Espoolaisella tyttö- ja naisjääkiekolla valoisat näkymät – "Ei tarvitse enää sammutella tulipaloja"

Espoolaisella nais- ja tyttöjääkiekolla menee entistä kovemmin. Jatkossa yhteistoiminta kokoaa kaupungissa jo viisisataa lajiharrastajaa. Emma Terhosta ja Nelli Laitisesta huokuu positiivinen, valoisa ilmapiiri.

urheilu
Espoo Blues, naisten Suomen mestari jääkiekossa vuosimallia 2018-19
Espoo Blues, naisten Suomen mestari jääkiekossa vuosimallia 2018-19 AOP

Naisjääkiekon kotimaisen lippulaivan, hallitsevan mestarin Espoo Bluesin sarjapaikka siirtyy jatkossa Kiekko-Espoo Ry:n nimiin.

Espoolaisnaisten taustayhdistyksen vetäjä Emma Terho iloitsee avoimesti, että pienet, kiekkokoulun pariin tulevat tyttökiekkoilijan alut pääsevät tavoittelemaan entistä paremman pelaajapolun kautta yhä isompia unelmia.

– Nyt saadaan vahvistusta myös taustaorganisaatioon, eikä tarvitse olla sammuttelemassa tulipaloja. Voidaan keskittyä paremmin kaiken toiminnan kehittämiseen ja perusasioihin, joka auttaa osaltaan tärkeää varainhankintaa.

Terhon mukaan espoolainen nais- ja tyttökiekko ei pärjää ilman saman kaupungin poikakiekkoa. Usko on kova siihen, että kaikki tahot hyötyvät entistä tiiviimmästä yhteistyöstä – myös Suomi-sarjassa pelaava miesten edustusjoukkue, joka tähyää lähivuosina Mestikseen.

– Emme voi olettaa, että joku tuo meille rahaa ilman, että me annamme vastinetta toiseen suuntaan. Meillä on tällä hetkellä erittäin upeita urheilijoita, hieno yhteisö ja entistä ehompi pelaajapolku. Toivottavasti voimme tarjota yhteistyökumppaneille jotain ja saadaan pelaajille rakennettua hyvät olosuhteet, linjaa hyväntuulinen Terho.

Espoossa päättynyt jääkiekon naisten MM-turnaus oli menestys. Historiallinen hopea ja iso palstatila kisojen aikana ja sen jälkeenkin ovat saaneet naiskiekkoilun toimijoiden suut hymyyn.

– Pelaajat ovat tehneet hienoja asioita kaukalossa, ihmiset ovat lähteneet mukaan naiskiekkoon ja positiivista näkyvyyttä on tullut. Onkin mahtavaa, että pelaajille voidaan näin aikaisin julkistaa ensi kauden joukkue ja uusi pääyhteistyökumppani, Terho myhäilee.

Nelli Laitinen kehuu omaa "poikapolkuaan"

Puolustajalahjakkuus Nelli Laitiselle päättynyt jääkiekkokausi oli jymymenestys. Lajin 16-vuotias huipputalentti oli voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-pronssia ja aikuisten MM-kotikisoissa hopeaa. Lisäksi palkintokaappiin matkasi vielä Espoon Bluesissa saavutettu Suomen mestaruusmitali.

Nelli Laitinen
Nelli LaitinenAOP

Nelli Laitinen ei ollut edes syntynyt, kun naiset pelasivat edellisen kerran (v. 1998) Kiekko-Espoon väreissä. Tästä eteenpäin Espoon Kiekkoseurasta, tyttöjen isoimmasta kasvattajaseurasta, on luonnollinen urheilijapolku ihan huipulle asti.

– Onhan tämä hienoa, että ollaan nyt samassa kun miesten edustuskiekko. Minusta on tosi tärkeää, että kaikille niille pienille tytöille löytyy selkeä polku ottaa tarvittava, seuraava steppi uralla eteenpäin, kun kasvaa vanhemmaksi, korostaa Laitinen.

Nelli Laitinen aloitti pelaamisen poikien kanssa jo viisivuotiaana, isoveljensä ja pihapelien innoittamana. Poikien kanssa pelaamisen hän lopetti vuosi sitten, mutta harjoittelu vastakkaisen sukupuolen kanssa on pysynyt mukana aina tähän päivään asti.

– Poikien kanssa treenaaminen on minulle tärkeää. En olisi tällä tasolla nyt, ellen olisi pelannut poikien kanssa. Siellä saa vääntää joka treenissä niin paljon, että se kehittää ihan väkisinkin. Tykkään kunnon haasteista, linjaa muutaman päivän päästä 17 vuotta täyttävä kiekkotalentti.

Laitinen ja muut Bluesin MM-mitalistit kävivät innostamassa pieniä tyttöpelaajia torstain mediatilaisuuden jälkeen pukukopissa. Tärkeä asia ja samalla inspiroiva ele jälkipolven tuleville tähdille.

– Kyllä sen huomaa sen, että useampi ihminen Suomessa tietää naiskiekosta nyt enemmän menestyksen ja mediahuomion jälkeen, eikä se ole enää niin uusi juttu, mitä aiemmin. Esimerkiksi pari vuotta sitten, kun sanoin, että olen jääkiekkoilija, niin se herätti jossain jopa ihmetystä, naureskelee Laitinen.

Lue myös:

Naiskiekon menestynein seura Blues historiaa – Kiekko-Espoo palaa Naisten liigaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat