Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kova tuomio! HPK:lta hylättiin maali SM-liigan finaalissa – päävalmentaja Pennanen kiehui vaihtoaitiossa

HPK:n maalia ei hyväksytty maalivahdin estämisen takia.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Antti Pennanen

OULU. Kova tuomio kuumensi tunteet SM-liigan kolmannen loppuottelun toisessa erässä. HPK.n Otto Paajanen laukoi kiekon Kärppien maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Tilanteessa HPK:n hyökkääjä Teemu Turunen osui Kärppien maalivahtiin Veini Vehviläiseen juuri ennen kuin kiekko tuli maalille. Turunen ajautui kuitenkin päin Vehviläistä Kärpät-puolustaja Mikko Niemelän kontaktin seurauksena.

Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta ihmetteli tuomiota Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

– Jos siinä ei olisi ollut kontaktia Niemelän kanssa, ok. Mutta Niemelän kontakti Turuseen aiheutti sen, että Turunen koski Vehviläiseen.

Yle Puheen selostaja Riku Salminen muistutti myös, että maalivahdin häirinnät vihelletään nykyään todella herkästi pois. Pienikin kontakti voi aiheuttaa maalin hylkäämisen.

HPK:n hyökkääjä Valtteri Puustinen oli samaa mieltä erätaukohaastattelussa.

– Tuollaiseksi on mennyt maalivahdin häirinnät. En tiedä. Muut päättää näistä asioista ja me pelaamme, Puustinen totesi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tilanteessa samoilla linjoilla Kuhdan kanssa. Pennanen käytti tilanteessa valmentajan haaston, mutta osuma hylättiin myös videotarkastuksen jälkeen.

Pennanen kävi tuomion jälkeen todella kuumana vaihtoaitiossa ja vaati tuomaristolta selitystä tilanteeseen.

HPK johti ottelua kahden erän jälkeen 2–0 Markus Nenosen ja Filip Riskan maaleilla.

Kuuntele Yle Puheen Jääkiekkokierroksen suoraa lähetystä tästä.

Lue myös:

Erikoinen maali! Kärppien maalivahti jäätyi ihmeellisellä tavalla – HPK rokotti heti Oulussa: "Olisi pitänyt tulla ronskisti vastaan"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat