Oranssi vyöry tuli Ouluun! HPK varasti SM-liigan finaalien kotiedun tyrmäävällä esityksellä

Hämeenlinnan Pallokerho siirtyi johtoon SM-liigan finaaleissa Oulun Kärppiä vastaan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Filip Riska ja HPK juhlii

OULU. Hämeenlinnan Pallokerho nappasi tärkeän vierasryöstön, kun se voitti Oulun Kärpät jääkiekon miesten SM-liigan kolmannessa loppuottelussa torstaina. HPK oli Oulussa pelatussa finaalissa parempi maalein 3–0 ja siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon.

Katso ottelun maalit jutun pääkuvana olevalta videolta. (Videon kuvalähde: Telia TV)

HPK vei Kärpiltä kotiedun itselleen. Hämeenlinnalaisille riittää nyt mestaruuteen kaksi kotivoittoa.

Torstain ottelu näyttikin enemmän HPK:n kuin Kärppien kotiottelulta. Varsinkin avauserässä oranssi vyöry tuli Ouluun sellaisella ryminällä, että kaikki hyökkäysketjunsa uusinut Kärpät oli jatkuvasti hätää kärsimässä.

HPK:n Markus Nenonen karkasi läpiajoon, kun ottelua oli pelattu minuutti ja 14 sekuntia. Nenosen laukaus yllätti Kärppien maalivahdin Veini Vehviläinen.

Maalia edelsi erikoinen tilanne. HPK:n Robert Leino paini omassa päässä kahden Kärpät-pelaajan kanssa. Leino sai sen verran mailan lapaa vapaaksi, että hän pystyi neppaamaan purkukiekon. Koko Kärppien viisikko oli samaan aikaan menossa HPK:n hyökkäysalueelle, minkä myötä Nenonen pääsi läpiajoon.

– Ihmeellinen tilanne. Kärppien molemmat puolustajat haukkasi hyökkäyssuuntaan samaan aikaan ja Nenonen pääsi läpi, Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta sanoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksen lähetyksessä.

Markus Nenonen

Kuhdan mielestä Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen jäätyi tilanteessa.

– Mietin vähän, olisiko Vehviläisen pitänyt tulla vastaan ja napata kiekko. Nenonen pääsi kiekkoon kolme metriä Vehviläisen maalin edestä. Sieltä olisi pitänyt tulla ronskisti vastaan, Kuhta totesi.

Toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli Kärppien hallintaa, mutta Emil Larmi kesti HPK:n maalilla. Erän puolivälin jälkeen peli muuttui tasaisemmaksi.

Filip Riska vei HPK:n 2–0-johtoon, kun ottelua oli pelattu 33 minuuttia. Riska heitti maalille kiekon, joka meni yllättävän helposti ohi Vehviläisen.

– Siinä HPK:n Henri Kanninen ja Kärppien Jani Hakanpää menivät Vehviläisen eteen samaan aikaan, kun laukaus lähti. Sieltä se lurpsahti kainalosta.

Hetkeä myöhemmin HPK:n Otto Paajanen laukoi kiekon ohi Vehviläisen, mutta maali hylättiin maalivahdin estämisen takia. HPK:n Teemu Turunen osui Vehviläiseen juuri ennen kuin kiekko tuli maalille.

Antti Pennanen

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli eri mieltä tilanteesta, koska Kärppien Mikko Niemelä työnsi Turusen kohti Vehviläistä. Pennanen haastoi tuomion, mutta se pystyi samana. Maali hylättiin.

Kolmannessa erässä Kärpät aloitti takaa-ajonsa ja HPK keskittyi puolustamiseen. Loppuhetkillä tarvittiin pari Larmin huippupelastusta, että hämeenlinnalaiset saivat vierasryöstönsä.

Lopullisesti Kärppien kiri päättyi minuutti ennen ottelun loppua, kun Janne Tavi viimeisteli 3–0-maalin tyhjään verkkoon.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Lue myös:

Kova tuomio! HPK:lta hylättiin maali SM-liigan finaalissa – päävalmentaja Pennanen kiehui vaihtoaitiossa

Markus Nenonen
Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat