IFK Mariehamn ja Honka voittoihin ja sarjakärkeen

Veikkausliigan sarjakärkeen HJK sai torstain kierroksen jälkeen seurakseen IFK Mariehamnin ja Hongan.

Veikkausliiga
IFK Mariehamn
Mikko Stig / Lehtikuva

IFK Mariehamn ja Honka jatkavat vahvaa alkuaan jalkapalloliigassa. Molemmat ottivat torstaina kolmannet voittonsa neljästä ottelusta ja kiilasivat sarjakärkeen tasapisteisiin HJK:n kanssa.

IFK Mariehamn löi vieraissa KPV:n 4–0. Aristote Mboma ja Robin Sid iskivät maalin mieheen ensimmäisellä puoliajalla.

Loppuhetkillä Keaton Isaksson lisäsi vieraiden kolmannen ja Hampus Lönn neljännen. Sarjanousija KPV jatkaa sarjataulukon hännillä yhdellä sarjapisteellä neljästä ottelusta.

Viime kaudella niukasti liigakarsinnat välttänyt IFK Mariehamn oli kiistatta parempi. Keskikentän pohjalla operoi maanantaina 36 vuotta täyttänyt Daniel Sjölund, joka siivosi 1–0-tilanteessa maaliviivalta varman osuman, ja KPV jäi nollille.

– Nämä ovat elämäni neljä ensimmäistä ottelua Suomen liigassa. Tempo on Ruotsissa hiukan kovempaa, mutta kyllä Suomessa pelataan hyvää jalkapalloa, summasi 37 A-maaottelua pelannut nestori.

KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen näki punaista.

– Järkyttävä avausjakso, paskottiin housuihin. En ole koskaan nähnyt, eikä tulla näkemään näin epäyhtenäistä joukkuetta.

Kokkolalaisia kaiversi myös kolmas evakko-ottelu Seinäjoella. Keskiarvo kolmesta kotiottelusta on tasan 550 katsojaa.

Hongalle makea ja huojentava kotivoitto

Honka ylsi värikkäiden vaiheiden jälkeen jalkapalloliigassa ensimmäiseen kotivoittoon, kun se löi Interin torstaina 3–2. Turkulaisten toivoa piti yllä kaksi tasoitusmaalia viimeistellyt Mika Ojala, mutta isäntien Robert Ivanovin 81 minuutin lähitilanneosuma ratkoi lopulta voiton.

– Iso voitto ja kova taistelu, Hongan valmentaja Vesa Vasara kiteytti.

Puolen tunnin kohdalla Honka rakensi oikean laidan kautta lupaavan tilanteen, mutta vasta pari minuuttia myöhemmin sen espanjalainen laitalinkki Borjas Martin puski 1–0. Martinin pää toimi tuotteliaasti jatkossakin: hän puski espoolaiset uuteen johtoon 57. minuutilla.

– Lopussa Honka oli meitä etevämpi, kulmien ja vapaapotkujen puolustamisten takia lähdemme kotimatkalle pisteittä, Interin valmentaja Jose Riveiro summasi.

Vuoden takaiseen verraten Hongan varhaiskeväässä on samaa, sillä kauden 2018 kolme ensimmäistä kotipeliä tuotti kolme tasapeliä. Nyt kotiavaus toi tappion IFK-Mariehamnille Borjas Martinin viimeistelemästä johto-osumasta huolimatta, toinen tuotti sitten täyden potin torstaina. Espanjalaisella on nyt koossa jo viisi maalia.

Kärkikolmikosta IFK Mariehamn ja Honka ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän kuin HJK. Liiga jatkuu kolmella ottelulla perjantaina.

Lue myös:

Kolme päävalmentajaa Veikkausliigaan kasvattanut Mika Lehkosuo on ylpeä "opetuslapsistaan": "Ei heidän menestyksensä ole tullut yllätyksenä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat