Hiihtoliiton uusi toiminnanjohtaja tulossa liiton sisältä – tehtävää ei olla avaamassa julkiseen hakuun

Mika Kulmalan seuraaja pyritään valitsemaan lähikuukausina.

hiihtolajit
Suomen lippu Seefeldin MM-kisat
Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Hiihtoliitto ei aio laittaa toiminnanjohtajan paikkaa julkiseen hakuun, vaan uusi pomo rekrytoidaan liiton sisältä.

– Haku on tällä hetkellä päällä sisäisesti, mutta totta kai silmät ovat auki myös ulospäin. Julkista hakua ei ole suunniteltu ainakaan toistaiseksi, kertoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja oli tarkoitus valita toukokuussa, mutta päätös siirtynee kesäkuulle.

Yle Urheilun tietojen mukaan toiminnanjohtajan paikalle on ehdolla kaksi Hiihtoliiton nykyistä työntekijää, kaupallisista asioista vastaava Jari Töykkä ja vt. toiminnanjohtaja Marleena Valtasola. Töykkä on pitkän linjan ammattilainen, joka on hankkinut kannuksensa urheilun kaupallisella puolella, Valtasola on puolestaan hallinnon ammattilainen.

– En lähde nimiä paljastamaan, mutta katsotaan, ketkä vielä ilmoittautuvat. En sulje pois ketään, enkä lähde kommentoimaan asiaa enempää, Haapasalmi sanoo.

Yksi vaihtoehto on, että toiminnanjohtajan tehtävät jaettaisiin jatkossa kahdelle henkilölle.

– Toiminnanjohtajan tehtävä on tällä hetkellä mittava ja laaja, yhden ihmisen on vaikea hallita kaikki osa-alueet. Kahta toiminnanjohtajaa ei valita, mutta työnkuvaa voidaan muuttaa ja joitakin tehtäviä siirtää liitossa jollekin toiselle. Ne voi myös profiloida valittavan toiminnanjohtajan mukaan.

Ratkaisu voisi samalla tarjota puheenjohtajalle suuremman roolin liiton operatiivisessa johtamisessa sekä päivittäisessä päätöksenteossa. Esimerkiksi Suomen Urheiluliitossa uusi puheenjohtaja Sami Itani on ottanut näkyvämpää roolia ja toimitusjohtaja Harri Aalto väistynyt askeleen sivummalle. Haapasalmi kieltää havittelevansa näkyvämpää roolia Hiihtoliiton operatiivisessa työssä.

– Se ei ole itsetarkoitus, mutta sopivasti puheenjohtajan pitää olla esillä. Operatiivista johtoa päivittäisessä työssä täytyy tukea, muotoilee puheenjohtaja Haapasalmi.

Mika Kulmala jätti toiminnanjohtajan tehtävän keväällä. Toiminnanjohtajan etsintään on perustettu työvaliokunta, johon kuuluvat Haapasalmen ohella Martti Uusitalo (FIS:n jäsen), Hannu Hämäläinen (hiihtoliiton liittovaltuuston puheenjohtaja) ja Lauri Kettunen (johtokunnan varapuheenjohtaja). Markku Haapasalmi johtaa Hiihtoliiton johtokuntaa ensimmäistä kauttaan.

Lue myös:

Hiihtoliiton puheenjohtaja Mika Kulmalan lähtöpäätöksestä: "Niin hyvä ajankohta kuin voi olla"

Kulmala jättää Hiihtoliiton omasta tahdostaan: "Nyt on aika ottaa happea ja yrittää uudistua"

Hiihtopomo selittää, miksi Suomi jäi roimasti mitalitavoitteesta – kommentoi myös Niskasen ja Haaviston erimielisyyksiä: "On normaalia, että tilanne purkautuu tällä tavalla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat