Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Vuosi sitten finaaleita vilttiketjussa seurannut HPK-hyökkääjä hiljensi Raksilan heti alussa – kertasi erikoisia tapahtumia: "Jos on liikaa aikaa, keksin kaikkea tyhmää"

HPK:n Markus Nenonen nauttii, kun saa pelata SM-liigan loppuotteluita suuressa roolissa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Veini Vehviläine Markus Nenonen
HPK:n Markus Nenonen tuuletti ja Kärppien Veini Vehviläinen mietti, olisiko pitänyt tulla vastaan.Timo Heikkala / Lehtikuva

OULU. Hämeenlinnan Pallokerho siirtyi torstaina johtoon SM-liigan finaalisarjassa, kun se voitti Kärpät 3–0 Oulussa. HPK:n voittomaalin viimeisteli laitahyökkääjä Markus Nenonen, joka hiljensi Raksilan jäähallin heti toisella minuutilla.

Nenonen karkasi läpiajoon, kun Kärpät-viisikko meni turhan ahnaasti hyökkäysalueelle. HPK-sentteri Robert Leino heitti purkukiekon, johon Nenonen ehti ensimmäisenä.

Tilanteessa nähtiin oikeastaan kaksi virhettä. Kärppien molemmat puolustajat lähtivät samaan aikaan kohti hyökkäysaluetta, ja Nenonen oli sijoittunut huonosti.

– En tiedä, olinko huonosti sijoittunut puolustussuuntaan, mutta jostain se kiekko pomppasi. Ehdin siihen ensimmäisenä ja sitten olinkin yksin läpi, Nenonen sanoi.

Markus Nenonen

Leinon purkukiekko oli ehtinyt syvälle Kärppien alueelle. Kesti muutama sekunti ennen kuin Nenonen ehti kiekkoon. Mitä mielessä pyöri sillä hetkellä?

– Oli onni, että siinä oli vaan muutama sekunti aikaa. Jos on liikaa aikaa, keksin kaikkea tyhmää sen kiekon kanssa ja silloin se karkaa johonkin. Yritin spurtata nopeasti kiekkoon ja laukoa ensimmäisellä kosketuksella. Tänään se upposi, Nenonen kertasi.

HPK sai maalin myötä otteluun täydellisen alun. Oikeastaan koko avauserä oli vierasjoukkueen yksipuolista näytöstä.

– Maali alkuun rentoutti meidän pelaamista. Pääsimme hyvin jyskyttämään.

Vuosi sitten Tapparassa pienessä roolissa

Vuosi sitten Nenonen seurasi SM-liigan finaaleita sivuroolissa. Tampereen Tapparan täsmähankinta oli joutunut pudotuspeleissä sivurooliin.

Finaalisarjassa Kärppiä vastaan Nenonen oli kokoonpanossa kahdessa ottelussa. Peliaikaa tuli vain toisessa niistä otteluista.

Nyt tilanne on hieman erilainen, kun Nenonen, 26, hyökkää HPK:n kakkosketjussa.

– On kivempi pelata kuin katsoa pelejä katsomosta. Siellä jännittää vielä enemmän kuin kaukalon laidalla. On hienoa pelata, kun saa vastuuta. Yritetään olla sen vastuun arvoisia.

HPK siirtyi finaalisarjassa 2–1-johtoon, kun Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Ottelusarja jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa.

– Siitä tulee varmasti kova ottelu. Saa kamppailla täysillä ja luistella kovaa, jos halutaan voitto ottaa.

Lue myös:

Oranssi vyöry tuli Ouluun! HPK varasti SM-liigan finaalien kotiedun tyrmäävällä esityksellä

Kova tuomio! HPK:lta hylättiin maali SM-liigan finaalissa – päävalmentaja Pennanen kiehui vaihtoaitiossa

Erikoinen maali! Kärppien maalivahti jäätyi ihmeellisellä tavalla – HPK rokotti heti Oulussa: "Olisi pitänyt tulla ronskisti vastaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat