Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Nuorta miestä sapetti oikein kunnolla – Kärppien Veini Vehviläinen teki ratkaisevan virheen todella kovassa paikassa: "Olisi pitänyt lähteä vastaan"

Veini Vehviläinen oli ottelun jälkeen todella pettyneen oloinen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Veini Vehviläinen
AOP

OULU. SM-liigan kolmannen loppuottelun jälkeen pukukoppikäytävälle ilmestyi pettynyt maalivahti. Kärppien Veini Vehviläinen tiesi, että yksi tai kaksi takaiskumaalia meni hänen piikkiinsä, kun HPK haki Oulusta 3–0-voiton. HPK siirtyi finaalisarjassa 2–1-johtoon.

Vehviläinen otti piikkiinsä HPK:n voittomaalin, joka syntyi erikoisella tavalla.

HPK:n Robert Leino paini omassa päässä kahden Kärpät-pelaajan kanssa. Leino sai sen verran mailan lapaa vapaaksi, että hän pystyi neppaamaan purkukiekon. Koko Kärppien viisikko oli samaan aikaan menossa HPK:n hyökkäysalueelle, minkä myötä Markus Nenonen pääsi läpiajoon.

Kiekko oli kuitenkin syvällä HPK:n päädyssä ja Nenosella meni aikaa ennen kuin hän ehti kiekkoon. Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta sanoi Yle Puheen suorassa lähetyksessä, että Vehviläisen olisi pitänyt tulla tilanteessa rohkeasti vastaan ja napata kiekko aloitusympyröiden välistä.

Vehviläinen myönsi virheensä ottelun jälkeen.

– Olisi varmaan pitänyt lähteä vastaan. Keskialueella tosin näytti siltä, ettei kiekko tule niin pitkälle, Vehviläinen sanoi Yle Urheilulle.

Kärppien maalivahti kokosi itsensä tilanteen jälkeen nopeasti. Häneltä nähtiin avauserässä pari loistotorjuntaa ja yksi todella rohkea vastaantulo.

– Ei siinä auta kuin hörpätä vettä ja mennä eteenpäin. Muuhun kun ei voi vaikuttaa, Vehviläinen kertasi, miten käsitteli virhettään.

Markus Nenonen

Toisessa erässä Vehviläiselle meni toinen maali helpon näköisesti, mutta siinä tilanteessa HPK:n Henri Kanninen ja Kärppien oma puolustaja Jani Hakanpää tekivät Vehviläisen eteen melkoisen maskin.

– Näin kyllä kiekon. Siinä oli pientä kontaktia ja kiekko meni tällä kertaa läpi, Vehviläinen sanoi.

Toisessa päädyssä HPK:n maalivahti Emil Larmi pelasi nollapelin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Kärpät jäi kotihallissaan tällä kaudella ilman maaleja.

– Hyvin se kiekkoja torjuu ja pomppii siellä kuin hirvi, Vehviläinen kehui virkaveljeään.

Tässä vaiheessa haastattelua nuori 22-vuotias maalivahti alkoi selvästi kyllästyä harmillisen tappion setvimiseen. Vaikka hän yritti esiintyä ulospäin rauhallisesti, sisällä selvästi myllersi.

Kysymykseen siitä, millä seuraavan pelin voitto napataan, hän vastasi kahdella sanalla.

– Omalla pelillä, Vehviläinen sanoi ja poistui haastattelusta.

Lue myös:

Vuosi sitten finaaleita vilttiketjussa seurannut HPK-hyökkääjä hiljensi Raksilan heti alussa – kertasi erikoisia tapahtumia: "Jos on liikaa aikaa, keksin kaikkea tyhmää"

Oranssi vyöry tuli Ouluun! HPK varasti SM-liigan finaalien kotiedun tyrmäävällä esityksellä

Erikoinen maali! Kärppien maalivahti jäätyi ihmeellisellä tavalla – HPK rokotti heti Oulussa: "Olisi pitänyt tulla ronskisti vastaan"

Kova tuomio! HPK:lta hylättiin maali SM-liigan finaalissa – päävalmentaja Pennanen kiehui vaihtoaitiossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat