Iivo Niskanen mittaa kevätvirettään Helsinki City Runilla toukokuussa: "Juoksu on minulle hyvä startti harjoituskauteen"

Hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen osallistuu toukokuussa Helsinki City Runille.

Iivo Niskanen ei ole aikaisemmin osallitunut Helsinki City Runin tapaiselle puolimaratonille. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Maastohiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen lähtee testaamaan juoksukuntoaan Helsinki City Runin -puolimaratonilla. Kisa juostaan 18. toukokuuta.

Juokseminen on Niskasen harjoittelussa isossa osassa, mutta Helsinki City Runin tapaiselle puolimaratonille suomalainen ei ole aiemmin osallistunut.

– Käyn vielä toukokuun alussa hiihtämässä yhden kilpailun, joten juoksu on minulle hyvä startti harjoituskauteen. Mitään ennakko-odotuksia ei ole, mutta kun ryhmässä juostaan, siinä on aina kilpailua mukana, Niskanen toteaa tiedotteessa.

Tavoitteissa on aika "tuntiin ja 15 minuuttiin, tai niille nurkille". Olympiavoittaja toivoo myös haastoa kanssajuoksijoilta.

– Nyt siinä on monella hyvä sauma ottaa päänahka. Toivottavasti moni voittaa minut ja (se) pistää juoksemaan jatkossa kovempia lenkkejä.

Lue myös: