Suora

  • Elävä arkisto esittää

Matti Haavisto sivuun päävalmentajan tehtävistä – jatkaa maajoukkueen johtajana

Maastohiihtomaajoukkueen naisten päävalmentajaksi on nimetty Ville Oksanen ja miesten päävalmentajaksi Teemu Pasanen.

hiihto
Matti Haavisto.
Matti Haavisto.Tomi Hänninen

Maastohiihtomaajoukkue on tehnyt muutoksia valmennustiimiinsä. Naisten ja miesten joukkueille on nyt nimetty omat päävalmentajat. Aiemmin maajoukkueessa sekä miesten että naisten päävalmentajana toiminut Matti Haavisto siirtyy maajoukkueen johtajaksi.

Haaviston tehtävänä on toimia valmentajien ja asiantuntijatiimin esimiehenä. Hän vastaa myös suksihuollon johtamisesta yhdessä huoltopäällikkö Aki Hukan kanssa.

Miesten päävalmentajaksi on nimetty maajoukkuevalmennuksessa mukana ollut Teemu Pasanen ja naisten päävalmentajaksi haastajaryhmää aiemmin valmentanut Ville Oksanen. Pasasen kanssa miesten valmentajana toimii aiemminkin maajoukkuevalmentajana toiminut Mikko Virtanen ja naisten valmentajana Oksasen kanssa Ilkka Jarva.

Maastohiihdon valmennuspäällikkö Eero Hietanen jatkaa nyt tehtäviään maajoukkueessa maastohiihdon lajipäällikkönä.

Hiihtoliiton tiedotteen mukaan muutokset valmennustiimin tehtäviin on tehty palautekeskustelun jälkeen, ja niillä halutaan tehostaa maajoukkueen valmennusta. Mallia uuteen järjestelmään on otettu muun muassa Ruotsista ja Norjasta.

– Tällä toimintamallilla haluamme saada valmentajille enemmän aikaa keskittyä varsinaiseen valmennustyöhön, Haavisto kommentoi muutosta tiedotteessa.

Lue myös:

Hiihtoliiton uusi toiminnanjohtaja tulossa liiton sisältä – tehtävää ei olla avaamassa julkiseen hakuun

Mika Kulmala jättää Hiihtoliiton – seuraaja ei ole vielä tiedossa

MM-hiihdoissa kritiikkiä saanut Suomen huoltoryhmä puhuu suunsa puhtaaksi ja toivoo hiihtäjiltä käytöstapoja: "Jos latuja on kisoissa suolattu, niin on huoltoakin"Suomen hiihtomaajoukkueessa kuohuu, asiantuntijat vaativat nopeasti rohkeita muutoksia: “Mitään ei ole tapahtunut pitkään aikaan suomalaisessa hiihdossa”

Olympiakomiteassa otetaan maltilla vastaan yhdistetyn ja maastohiihdon ongelmat – pomo Lehtimäki: ”Voin antaa kritiikkiä silloin, kun urheilija ei yritä"

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat