Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Katso dramaattiset hetket Argentiinan MM-rallin perjantain päätöksessä! Lappi ajoi ulos, Latvalalle heilutettiin hämmentävästi punaista lippua

Argentiinan MM-rallin perjantain päätöserikoiskokeella nähtiin monta mielenkiintoista tapahtumaa.

Rallin MM-sarja
Lappi ajoi ulos, Latvala spinnasi
Lappi ajoi ulos, Latvala spinnasi

Argentiinan MM-rallin varsinaisen ensimmäisen kunnon ajopäivän päätteeksi nähtiin järisyttävää draamaa. Citroenin Esapekka Lappi ajoi ulos aivan 23,44 kilometriä pitkän Santa Rosa - San Agustin erikoiskokeen loppuvaiheilla. Lappi ajoi ulos 19,5 kilometriä maalista. Molemmat kuljettajat olivat autosta omin avuin ulkona ja heidät vietiin lääkärintutkimuksiin. Kartturi Janne Ferm vietiin myös sairaalaan tutkimuksiin.

Samalla erikoiskokeella myös Toyotan Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak spinnasivat. Tänak menetti pyörähdyksensä takia selvän kärkipaikkansa. Vielä edeltävällä erikoiskokeella Tänak oli loistanut ajamalla selvän pohja-ajan, vaikka moottoriin oli tullut vettä ja tehot olivat hetkeksi kadonneet.

Tänak putosi kolmanneksi jääden pätkällä Hyundain Thierry Neuvillesta 24 sekuntia. Tänak on nyt päivän päätteeksi kolmantena. Ero johtavaan Neuvilleen on 11,9 sekuntia. Sébastien Ogier on 1,5 sekuntia Tänakia vielä edellä. Tänakilla oli autosta hajonnut ilmeisesti vetoakseli.

Ott Tänak

Lapin ulosajon jälkeen nähtiin myös mielenkiintoinen episodi, kun Latvalalle heilutettiin punaista lippua Lapin ulosajon jälkeen. Punaista lippua heilutti tv-kuvien mukaan järjestysmies. Latvala hiljensi ja tuli rauhassa maaliin. Erikoiskoetta oltiin siis ilmeisesti keskeyttämässä, mutta Latvalan jälkeen vielä Teemu Suninen ja Andreas Mikkelsen tulivatkin täydellä kaasulla maaliin. Hämmentävän tapahtumasarjan taustalla lienee se, että Lapin auto saatiiin ilmeisesti siirrettyä pois Mikkelsenin ja Sunisen edestä.

Latvala on tällä hetkellä tuloslistassa WRC-kuskeista viimeisenä sijalla 9. Latvalan ero kärkeen on yli kaksi minuuttia, mutta hän saanee jonkinnäköisen hyvityksen. Ennen päätöserikoiskoetta Latvala oli seitsemäntenä.

Jari-Matti Latvala punainen lippu
Tässä näkyy, kuinka Latvalalle heilutettiin punaista lippua.

Ulosajanut Esapekka Lappi oli yhdeksäs. Teemu Suninenon nyt ennen tarkempaa aikaselvitystä Latvalan edellä kahdeksantena.

TILANNE 8/18 EK:N JÄLKEEN, ALUSTAVAT TULOKSET:

1. Thierry Neuville Hyundai 1.11,13,9

2. Sebastien Ogier Citroen + 11,9

3. Ott Tänak Toyota + 13,4

4. Kris Meeke Toyota + 28,1

5. Andreas Mikkelsen Hyundai + 29,4

6 Elfyn Evans Ford + 38,2

7. Dani Sordo Hyundai + 41,1

8. Teemu Suninen Ford + 1.59,2

9. Jari-M. Latvala Toyota + 2.02,9

10. Mads Östberg Citroen + 6.11,1

Päivitetty kello 0.22 Kartturi Ferm on viety sairaalaan.

Lue lisää:

Järkyttävä loppuhuipennus perjantaille: Lappi ulos, Tänak ja Latvala spinnasivat– Yle seurasi Argentiinan rallia hetki hetkeltä

Toyotan virolaistähti hallitsee Argentiinan MM-rallissa, vaikka moottorissa vikaa – katso hauska reaktio maalissa

Rallitähdet vaikeuksissa poikkeuksellisessa Argentiinassa, mutta Mäkisen kritisoitukin hankinta loistaa – ”Yllätyksiä on koko ajan paljon”

Raju alku Argentiinassa! Tommi Mäkisen Toyotat nousivat kolmoisjohtoon – Suninen ja Lappi ongelmissa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat