Suomi voitti cheerleadingin MM-kultaa – Yhdysvallat jäi kakkoseksi toista kertaa putkeen

Pronssia sai Norjan joukkue.

urheilu
Suomi juhlii maailmanmestaruutta.
Suomen Cheerleadingliitto

Suomen naisten cheerleadingin maajoukkue voitti perjantaina cheer-sarjan MM-kultaa Orlandossa. Suomi uusi viimevuotisen voittonsa ja finaalissa jätettiin kakkoseksi Yhdysvallat viime vuoden tapaan. Pronssia sai Norjan joukkue.

– Sekä Suomella että USA:lla oli tänään ohjelmassa pieniä virheitä ja mestaruus ratkaistiin pienellä erolla. Meillä oli kuitenkin parempi yleiskuva ja vaikeampi ohjelma, naisten maajoukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos selvitti tiedotteessa.

Finaalissa eroa joukkueilla oli lopulta vain 0,31 pistettä.

Viime vuonna Suomi otti historiallisen MM-kullan, mikään muu maa ei ollut koskaan aiemmin voittanut USA:ta tässä sarjassa. Perjantaina käytiin semifinaali, jonka Suomi voitti, USA hävisi 3,5 pistettä.

– Suomen toinen perättäinen MM-kulta on ehdottomasti osoitus siitä, että cheerleading Suomessa on tällä hetkellä kovemmalla tasolla kuin koskaan. Nämä urheilijat ovat paitsi maailman parhaita, myös erittäin kunnianhimoisia ja omaavat loistavan paineensietokyvyn, Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo kiitteli.

Tanssisarjassa Suomi ylsi viidenneksi. Sekajoukkueiden sarjassa Suomi sijoittui finaalissa kuudenneksi.

"Maailman paras valmennustiimi"

Suomen joukkueenjohtaja Niklas Hagelin mukaan Suomen menestyksen ovat mahdollistaneet laadukas valmennus ja vahva joukkuehenki.

– Suomesta maailmanmestarin toisen kerran peräkkäin teki urheilijoiden äärimmäisen kova taso ja maailman paras valmennustiimi. Päävalmentaja Maria Wahlroos valittiin täällä kansainvälisen liiton parhaaksi valmentajaksi. Se kertoo, millä tasolla suomalainen cheerleadingin valmennus on, Suomen joukkueenjohtaja Niklas Hagel kertoi Yle Urheilulle.

Suomen cheer-joukkue MM-kisojen lavalla.
Suomen Cheerleadingliitto

– Meillä on joukkueessa 32 upeaa urheilijaa. Tiimi pelaa mahtavasti yhteen.

Kiitosta lähti myös suomalaisseuroille.

– Meillä on Suomessa äärimmäisen laadukasta seuratyötä. Viime vuosien menestys on vaikuttanut todella paljon lajin suosioon. Viime vuonna meidän harrastajamäärät kasvoivat yli 20 prosenttia.

Lue myös:

Cheermaajoukkue voitti semifinaalin ja lähtee puolustamaan mestaruutta ykköspaikalta

MM-historiaa tehnyt cheermaajoukkue rikkoi viime vuonna Yhdysvaltojen ylivallan ja lähtee nyt kisoihin uudesta tilanteesta: "MM-kullan eteen on tehty kaikki"

Suomen cheerleading-sekajoukkueen konkari ajautui lajin pariin vahingossa – "Ihmeteltiin, että mikä tämä homma on, kun äijät heittelevät voltteja ja tyttöjä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat