Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Jenna, 15, antoi Kärppien joukkueelle koskettavan lahjan, joka saattoi kääntää koko finaalisarjan: "Merkitsee enemmän kuin voitto tai tappio"

Teini-ikäisen fanin tekemä kiitoskirja herkisti Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jenna ja kaverit
Jenna (kesk.) odotti ottelun jälkeen kavereidensa kanssa Kärppien pelaajia ja taustajoukkoja Rinkelinmäen jäähallin ulkopuolella.Joska Saarinen / Yle

HÄMEENLINNA. Tässä tarinassa on jotain paljon jääkiekkoa suurempaa. Teini-ikäisen Kärpät-fanin lauantaina tekemä ele kertoo paljon jääkiekon merkityksestä ihmisille. Samalla se kertoo fanien merkityksestä joukkueelle.

Kun Kärpät-saapui jäähallille, Hämeenlinnaan tullut 15-vuotias Jenna meni rohkeasti päävalmentaja Mikko Mannerin puheille. Kärppiä kovasti kannattava Jenna halusi antaa Mannerille ja koko Kärppien joukkueelle lahjan.

– Jenna oli tehnyt aivan uskomattoman kausikirjan, jossa hän kiittää Kärppiä kaudesta. Hän kertoi siinä, kuinka paljon Kärpät antaa hänelle voimaa vaikeina hetkinä nousta ylös ja mennä kouluun. Ei haittaa, että koulussa välillä joku ilkkuu, miksi olet Kärpät -fani tai Lasse Kukkosen fani, Manner kertoi Yle Puheen finaalikiertueen haastattelussa.

Kärpät oli ennen SM-liigan neljättä finaalia vaikeassa paikassa. Joukkue oli finaalisarjassa 1–2-tappiolla ja Jenna tiesi, ettei välttämättä näkisi joukkuetta paikan päällä enää tällä kaudella.

Jenna asuu 500 kilometrin päässä Oulusta, joten sinne ei ihan niin vain lähdetä. Siksi hän halusi antaa kiitoskirjan joukkueelle.

– Herkistyin siitä. Meidän arvoihimme kuuluu, että meillä on mahdollisuus vaikuttaa monen ihmisen elämänlaatuun. Se merkitsee enemmän kuin yhden ottelun voittaminen tai häviäminen, Manner sanoi.

"Jääkiekon avulla pystyn olemaan oma itseni"

Yle Urheilu löysi Jennan ottelun jälkeen Rinkelinmäen jäähallin pihalta. Hän oli siellä Kärppien bussin liepeillä odottamassa idoleitaan, kuten muutkin teini-ikäiset fanit.

Jennasta tuntui "tosi hyvältä" kuulla, että Mikko Manner oli liikuttunut hänen antamastaan lahjasta.

Mikko Manner kuvassa
Kärppien päävalmentaja Mikko Manner herkistyi lauantaina.Tomi Hänninen

Mitä Jennan tekemä kirja oikein sisälsi?

– Ensimmäisenä siinä oli iso kiitos esikuvalleni eli Lasse Kukkoselle. Sitten kerroin jokaiselle pelaajalle, mitä he merkitsevät minulle ja sitten kerroin, mitä jääkiekko merkitsee minulle, Jenna sanoi.

Kuten Mannerkin kertoi, jääkiekko, ja etenkin Kärpät, on Jennalle merkittävä voimavara elämän hankalina hetkinä.

– Jääkiekko on minun koko elämäni. Se on asia, joka tekee minusta onnellisen. Jääkiekon avulla pystyn olemaan oma itseni kaiken pahan olon keskellä, Jenna sanoi.

Jennan kirja luettiin kopissa ennen ottelua

Jenna onnistui parilla lauseella selittämään jääkiekon ja oikeastaan koko urheilun merkityksen ihmisille.

Ei ihme, että Manner ja Kärppien joukkue vaikuttui Jennan antamasta kirjasta.

Manner epäili, että Jennalta saatu lahja saattoi olla jopa käänteentekevä hetki SM-liigan finaalisarjassa.

Kärpät sai lauantaina pelattuun neljänteen finaaliin oikeanlaisen tunnetilan ja otti kotiedun takaisin itselleen 4–2-voitolla.

Oululaisten sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Jasper Lindsten.

– "Mamba" luki Jennan kirjoituksen meille ennen ottelua. Se oli käänteentekevä juttu. Tuollainen koskettaa ihmisiä. On hienoa, että tuollaisia faneja löytyy, Lindsten sanoi.

Manner oli kiitollinen Jennalle ottelun jälkeen.

– Minä ja koko meidän joukkue uskoo tällaisiin asioihin. On ihan selvä asia, että sieltä tuli viimeinen silaus, Manner sanoi.

EtäKärpät Hämeenlinnassa
EtäKärpät piti kiitettävästi ääntä Hämeenlinnassa.Emil Hansson / AOP

"Saa nähdä, päästääkö äiti"

Lauantain ottelun merkitys oli suuri. Jennan antama viimeinen silaus sai Kärpät tunnetilaan, joka saattoi tuoda ratkaisevan käänteen matkalla Suomen mestaruuteen.

Kärpät tasoitti ottelusarjan 2–2:een. Se tarkoittaa, että SM-finaaleita pelataan vielä ainakin maanantaina Oulussa ja torstaina Hämeenlinnassa.

Jenna on käynyt tällä kertaa neljä kertaa Oulussa, mutta hänellä ei ole mahdollisuutta päästä maanantaina 500 kilometrin päähän liigafinaaliin.

– En lähde Ouluun, mutta kotona katsotaan perheen kanssa peliä.

Hämeenlinnassa Jenna haluaa torstaina olla EtäKärppien mukana.

– Saa nähdä, päästääkö äiti minut.

Lue myös:

HPK:n päävalmentaja selitti omituista päätöstään ratkaisuhetkillä – maalivahti myönsi yrittäneensä huijata: "Kaikki pitää yrittää"

Kärpät tasoitti SM-liigan finaalit! Yllätysratkaisija iski HPK:n verkkoon kaksi maalia

Kärppien tasoitusta tarkisteltiin huolella! Maalivahti yritti huijata kameroita todella ovelalla tempullaan – HPK:n päävalmentajalta ihmeellinen ratkaisu

"Kuopion Timo Jutila" sai Rinkelinmäen mylvimään – Osala tasoitti alivoimalla: "Henkilökohtaiset onnistumiset ovat ihan sama"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat