Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Mitä ihmettä huippuvauhtiselle Latvalalle kävi pitkän rallipäivän viime hetkillä? Näin suomalaiskonkari kommentoi suurta tappiotaan: ”Hermostuin ehkä vähän”

200. kisaansa ajava Jari-Matti Latvala oli vakuuttavassa vireessä Argentiinan MM-ralllissa lauantaina, kunnes taantui viimeisellä erikoiskokeella.

ralliautoilu
Jari-Matti Latvala
Katso Latvalan ajoa päivän päättäneellä ek:lla

Toyotan Jari-Matti Latvala teki vahvaa nousua pitkän lauantain aikana Argentiinan MM-rallissa. Hän lähtee päätöspäivään kuudennelta sijalta.

Iltapäivän lenkillä Latvala tavoitti viidentenä ollutta Hyundain Dani Sordoa jatkuvasti. Mutta päivän päätösek:lla Latvala hävisi yllättäen Sordolle 3,8 sekuntia. Ero karkasi kaksikon välille 16,3 sekuntiin.

– En tiedä ihan tarkkaan, mikä tuli ongelmaksi. Kahdessa vesihaudassa moottori sammui, mutta sain sen onneksi vaihteella takaisin käyntiin. Sitten vielä päälle hermostuin ehkä vähän. Meinasin ajaa yhden paikan leveäksi. Sammutin itse moottorin. Meillä meni siinä noin viisi-kuusi sekuntia, Latvala kertoi Yle Urheilulle.

Päätöspäivänä on ajettavaa vielä yli 50 kilometriä, joten Argentiinan MM-rallin yllätykset voivat jatkua loppuun asti. Siihen on varautunut myös 200. MM-kisaansa ajavaa Latvala. Eroa kolmantena olevaan tallitoveriin Kris Meekeen on vain 25 sekuntia.

– Kisa ei ole ollut paras itseltäni. Perjantai meni vähän pieleen, mutta lauantaina pystyttiin ottamaan takaisin, Latvala pohdiskeli.

– Mutta se on fakta, että sunnuntain erikoiskokeilla tulee eroja. Siihen pitää keskittyä, että uskaltaa mennä ja saa rytmin päälle. Nyt täytyy pitää vain pää kylmänä.

Tavoite Latvalalle päätöspäivään onkin selvä.

– Jos olemme viiden joukossa ja saame power stagelta lisäpisteitä, olen tyytyväinen, Latvala summasi.

Sunisella ongelmia

M-Sportin Fordin Teemu Suniselle Argentiinan ralli on ollut kaikin puolin vaikea. Lauantain iltapäiväpätkillä sisäpuhelin rupesi vihoittelemaan. Suninen ei kuullut kunnolla, mitä kartturi Marko Salminen sanoi hänelle nuoteista

– Siinä kohtaa ralli meni aika haastavaksi. Onneksi ei tullut mitään isoja tappioita. Pystyin käsimerkeillä kertoo pitkillä suorilla kertomaan, mihin päin ja kuinka kovaa pitää mennä, Suninen kuvaili.

Tällä hetkellä kisassa seitsemäntenä ja viimeisenä WRC-kuskina oleva Suninen tietää, että sunnuntaina ei ole mahdollisuuksia napata kisan päättävältä Power Stagelta lisäpisteitä. Sunisen ero johtavaan Thierry Neuvilleen on jo kokonaistilanteessa lähes neljä minuuttia.

– Talli on varmasti tyytyväinen siihen, että kerään otettavissa olevat pisteet. Mutta onhan tämä kisa ollut pieni pettymys vauhdin puolelta. Täytyy selvittää, mikä siinä on syynä, Suninen sanoo.

Lue lisää:

Tuleeko Argentiinan MM-rallituloksiin iso muutos? Supertähti uhosi: ”Odotan, että nousen tänä iltana”

Tommi Mäkisen tiimille järkyttävä takaisku, suuri virolaissuosikki joutui pysähtymään – näin eteni Argentiinan rallilauantai, katso puhuttavimmat videot

Hirvittävä takaisku! Näin Tommi Mäkisen talllin mestaruusunelmiin tuli iso kolaus, virolaistähti ulkona tutusta syystä

18-vuotias bolivialainen teinilupaus ihmetytti MM-rallissa – katso, miten oudosti ralliauto lähti käsistä

Hurjia käänteitä: Nouseeko Jari-Matti Latvala vielä palkintokorokkeelle? ”Tilanteet voivat muuttua nopeasti”

MM-rallikauden yllättäjälle kylmää kyytiä Argentiinassa – katso raju ulosajo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat