Pukki toi joulun Norwichiin – "Kiitos kun annoitte meille Teemun"

Norwich pelaa ensi kaudella jalkapallon Englannin Valioliigassa. Lauantaina varmistunutta nousua juhlittiin Norwichin kaduilla ja pubeissa.

- Teemu pukki on ollut fantastinen. Hän on sähköistänyt Norwichin. Haluan nyt matkustaa Suomeen! Ian Davenport sanoo. Kuva: Pasi Myöhänen / Yle

NORWICH. Norwichissa kelpaa nyt olla suomalainen. Kaupungin jalkapallojoukkueen Valioliigaan vieneen Teemu Pukin kotimaalle riittää roimasti hyvää tahtoa.

– Teemu on meillä tärkeä. Kiitos kun annoitte meille Teemun! sanoo elinikäinen Norwich-fani Roy Bishop.

Roy Bishop. Kuva: Pasi Myöhänen / Yle

Itäenglantilaisen kaupungin kaduilla “Teemu Pukki Baby” -kannatuslaulun sanat kaikuvat myöhään yöhön. Human League -bändin “Don’t You Want Me” -hitin sävelellä kulkevaa laulua hoilaa myös norwichilainen Lee Todd.

– Teemu on joukkueen kovin työntekijä, joka ei lopeta juoksemista koskaan. Hän ei taida tietää kuinka pysähdytään, Todd sanoo.

Kuva: Pasi Myöhänen / Yle

Norwich Cityllä on jäljellä enää yksi peli, joka voi sinetöidä liiganousun lisäksi myös Englannin Mestaruussarjan voiton. Sen jälkeen edessä on Valioliiga, mikä saa kaupunkilaiset mietteliääksi.

– Se on suuri haaste. Olen nähnyt kuinka Norwich on noussut ja tippunut vuosien aikana. Joukkueen pitäisi löytää pari loistohankintaa täydennykseksi, Graig Brooks arvelee.

Graig Brooks ja Tania Santos. Kuva: Pasi Myöhänen / Yle

Lawrence Burton uskoo joukkueen mahdollisuuksiin.

– Pysymme Valioliigassa, jos meillä on edelleen Daniel Farke päävalmentajana ja Teemu Pukki hyökkääjänä.

Pubeista kotiin suuntaava joukko muistelee muitakin Englannissa vaikuttaneita suomalaisia. Teemu Pukki -laulu alkaa raikua Jussi Jääskeläisen ja Shefki Kuqin nimillä. Suomalaisuus on Norwichissa hyvässä kurssissa, sanoo Roy Bishop.

– On mahtavaa, miten paljon suomalaisia täällä näkee nykyisin. Meidän norwichilaisten täytyy kaikkein mennä Suomeen visiitille!

Lue myös: