Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pukki toi joulun Norwichiin – "Kiitos kun annoitte meille Teemun"

Norwich pelaa ensi kaudella jalkapallon Englannin Valioliigassa. Lauantaina varmistunutta nousua juhlittiin Norwichin kaduilla ja pubeissa.

urheilu
Ian Davenport juhlii stadionilla.
- Teemu pukki on ollut fantastinen. Hän on sähköistänyt Norwichin. Haluan nyt matkustaa Suomeen! Ian Davenport sanoo.Pasi Myöhänen / Yle

NORWICH. Norwichissa kelpaa nyt olla suomalainen. Kaupungin jalkapallojoukkueen Valioliigaan vieneen Teemu Pukin kotimaalle riittää roimasti hyvää tahtoa.

– Teemu on meillä tärkeä. Kiitos kun annoitte meille Teemun! sanoo elinikäinen Norwich-fani Roy Bishop.

Roy Bishop
Roy Bishop.Pasi Myöhänen / Yle

Itäenglantilaisen kaupungin kaduilla “Teemu Pukki Baby” -kannatuslaulun sanat kaikuvat myöhään yöhön. Human League -bändin “Don’t You Want Me” -hitin sävelellä kulkevaa laulua hoilaa myös norwichilainen Lee Todd.

– Teemu on joukkueen kovin työntekijä, joka ei lopeta juoksemista koskaan. Hän ei taida tietää kuinka pysähdytään, Todd sanoo.

Norwichin nousu juhlitaan riehakkaasti.
Pasi Myöhänen / Yle

Norwich Cityllä on jäljellä enää yksi peli, joka voi sinetöidä liiganousun lisäksi myös Englannin Mestaruussarjan voiton. Sen jälkeen edessä on Valioliiga, mikä saa kaupunkilaiset mietteliääksi.

– Se on suuri haaste. Olen nähnyt kuinka Norwich on noussut ja tippunut vuosien aikana. Joukkueen pitäisi löytää pari loistohankintaa täydennykseksi, Graig Brooks arvelee.

Graig Brooks ja Tania Santos.
Graig Brooks ja Tania Santos.Pasi Myöhänen / Yle

Lawrence Burton uskoo joukkueen mahdollisuuksiin.

– Pysymme Valioliigassa, jos meillä on edelleen Daniel Farke päävalmentajana ja Teemu Pukki hyökkääjänä.

Pubeista kotiin suuntaava joukko muistelee muitakin Englannissa vaikuttaneita suomalaisia. Teemu Pukki -laulu alkaa raikua Jussi Jääskeläisen ja Shefki Kuqin nimillä. Suomalaisuus on Norwichissa hyvässä kurssissa, sanoo Roy Bishop.

– On mahtavaa, miten paljon suomalaisia täällä näkee nykyisin. Meidän norwichilaisten täytyy kaikkein mennä Suomeen visiitille!

Lue myös:

Teemu Pukki aikoo juhlia uransa suurinta saavutusta – "Tällaisesta ei oikein osannut edes unelmoida"

Nyt se on varmaa! Teemu Pukin Norwich nousee Valioliigaan

"Tämä tuoppi maksoi enemmän kuin Teemu Pukki, uskomatonta!" Satumaisen kauden pelannut suomalaistähti villitsee englantilaisfanit maaleillaan ja suomalaisilla piirteillään

Tulikuuma Teemu Pukki kertoo avoimesti takavuosien herkuttelusta ja laiskottelusta Yle Urheilun laajassa haastattelussa – saksalaisvalmentajan kova koulu sai hänet tajuamaan, mitä menestys oikeasti vaatii

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat