Maajoukkueen jättänyt Krista Pärmäkoski lähtee kesäkuussa Norjaan kisoihin, valmentaja väläyttelee uusista sparraajista – "Jos kaipaa seuraa niin tervetuloa"

Maajoukkueympyröistä sivuun jäänyt Krista Pärmäkoski aikoo hakea harjoitusseuraa kesällä mahdollisesti Ruotsin Charlotte Kallasta.

hiihto
AOP
Matti Haavisto.AOP

Krista Pärmäkoski yllätti maanantaina monet kertomalla jäävänsä pois maajoukkueryhmästä. Nelinkertainen olympiamitalisti perusteli päätöstään muun muassa sillä, että ensi kaudella ei ole arvokisoja.

Pärmäkosken päätös siirtyä pois maajoukkueen toiminnasta syntyi valmentaja Matti Haaviston mukaan talvella.

– Sitä helmi-maaliskuussa pohdittiin, että uutta virikettä pitää löytää seuraavaan harjoituskauteen, Haavisto kertoo Yle Urheilulle.

Haavisto toimi viime kaudella Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajana. Viime viikon perjantaina uutisoitiin, että Haavisto ei jatka päävalmentajana vaan siirtyy maajoukkueen johtajaksi.

Haaviston mukaan Pärmäkosken ratkaisu syntyi urheilijan omasta aloitteesta. Tulevalla kaudella hiihdossa ei ole arvokisoja, joka antaa Haaviston mukaan Pärmäkoskelle nyt hyvän mahdollisuuden kokeilla uusia uria harjoituksissa.

Maajoukkueen ulkopuolelle jääminen tarkoittaa myös enemmän omatoimista harjoittelua. Hiihtomaajoukkueen johtajana toimiva Haavisto ei pääse seuraamaan suojattinsa harjoittelua, kun on itse maajoukkueen mukana.

– Omatoimista harjoittelua tulee nyt enemmän. Tietysti yritän olla mukana niin paljon kuin mahdollista katsomassa harjoituksia, Haavisto avaa tilannetta.

Vuonna 2003 valmennusyhteistyön Pärmäkosken kanssa aloittanut Haavisto myös alleviivaa, että Pärmäkosken ratkaisu vaatii isoa taloudellista panostusta.

– Kaikki maajoukkueen tarjoamat palvelut ovat poissuljettuna. Hän ei saa leirejä ja terveyspalveluja, miten aikaisemmin. Rohkea veto sinänsä, Haavisto kertoo.

Harjoitusseuraa ruotsalaisista ja norjalaisista?

Maajoukkueringistä jääminen pois tarkoittaa myös sitä, että sparrauskavereita on vähemmän. Niitä kaksikko aikoo lähteä etsimään muun muassa Ruotsista ja Norjasta. 200 päivää vuodessa tien päällä matkaavan Pärmäkosken kesän aikatauluja onkin jo lyöty lukkoon.

Haaviston mukaan suomalaishiihtäjä aikoo kesäkuussa suunnata kohti Norjaa ja Osloa, jossa rullakisojen yhteydessä on mahdollisesti tarkoitus leireillä. Haaviston mukaan mitään konkreettista ei ole lyöty lukkoon, mutta pientä sananvaihtoa on käyty jo Ruotsin Charlotte Kallan kanssa. Pärmäkoski ja Kalla vaihtoivat pari sanaa kevään Kanada-tourilla.

– Charlotta sanoi, että jos kaipaa seuraa niin tervetuloa, mitään ei ole kuitenkaan vielä sovittu, Haavisto summaa.

Krista Pärmäkoski ei halunnut antaa haastattelua ja kertoa päätöksestään Yle Urheilulle.

Lue myös:

Suomen hiihtomaajoukkue nimettiin – Krista Pärmäkosken tilalle nostettu nuoria lupauksia

Maajoukkueringistä sivuun hypänneen Krista Pärmäkosken päätös yllätti Sami Jauhojärven: "Pientä ihmetystä herättää"

Yllätysveto: Krista Pärmäkoski jättää maajoukkueen – hakee harjoituskaudelle uutta virtaa ulkomailta: "Muutos on aina iso riski"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat