Suora

  • Ski Tour, naisten 38 km
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
  • Ski Tour, miesten 38 km
  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Pariviesti, Anterselva

Dallas Stars ei luopunut Miro Heiskasesta – ja on siitä äärettömän iloinen

Dallas Starsin toimitusjohtaja Jim Nill kertoo NHL-sivustolle, että suomalainen sensaatiopuolustaja Miro Heiskanen on ollut koko ajan haluttu pelaaja, josta on ropissut paljon erilaisia vaihtokauppatarjouksia.

urheilu
Miro Heiskanen lähikuvassa.
AOP

Kysymyksiä riitti, mutta Dallas Starsin vastaus oli aina sama. Miro Heiskasesta ei luovuta. Ei NHL-jääkiekkoliigan vuoden 2017 varaustilaisuuden alla, kun Starsilta kyseltiin kauppoja avauskierroksen kolmosvarauksesta. Eikä silloinkaan, kun NHL:n puolustajaeliittiin jo pitkään kuulunutta Erik Karlssonia kaupiteltiin viime vuonna.

– Kaikissa tapauksissa vastaus oli helppo. Yksinkertainen "ei", Dallasin GM Jim Nill myhäilee NHL:n sivustolle. (siirryt toiseen palveluun)

– Tiesimme sen alusta alkaen: kun kaupoista puhutaan, Heiskanen ei ole keskusteluissa mukana. Tiesimme, että meillä on aikamoisen erityinen pelaaja, Nill jatkaa eikä kuulemma enää edes muista, kuinka monta kertaa Heiskasen saatavuudesta on Starsilta udeltu.

Heiskanen teki vaikutusta jo tulokaskautensa runkosarjassa (tehot 12+21) ja sama tahti on jatkunut Dallasin edetessä pudotuspeleissä: kahdeksan peliä, tehot 2+1 ennen tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa pelattavaa St. Louis-sarjan kolmatta peliä. Ja mikä vaikuttavinta, nuori mies on pelannut pudotuspeleissä lähes 26 minuuttia per peli, toiseksi eniten koko Stars-ryhmästä.

Lauantaina Heiskanen sai kuitenkin kuulla, että NHL:n parhaalle tulokkaalle myönnettävän Calder-palkinnon kolmen finaaliehdokkaan joukosta ei hänen nimeään löydy. Heiskanen kohautti kuitenkin vain olkapäitään asiasta kuultuaan.

- Nuo kolme (Calder-ehdokasta eli Jordan Binnington, Rasmus Dahlin ja Elias Pettersson) ovat hyviä pelaajia. En mieti tuollaista. Totta kai olisi kiva olla mukana (finaalilistalla), mutta pystyn elämään asian kanssa. Ei se mikään iso asia ole, Heiskanen totesi.

Dallas-pomo Nill tietysti näkee, että Heiskanen on ehdottomasti Calder-ainesta. Mutta ehkä sivuun jäämisestä on vain etua, loppujen lopuksi.

– Hän kohauttelee nyt olkapäitään, mutta hän kyllä käyttää tuota (sivuuttamista) motivaation lähteenä, Nill toteaa.

Heiskanen, 19, on tehnyt työnantajaansa vaikutuksen myös kaukalon ulkopuolella.

– Hän on kyllä ihmeellinen. Yleensä kun tuot teini-ikäisen seuraan, varsinkin Euroopasta, sinun on vähän niin kuin pideltävä häntä kädestä. Mutta ei häntä. Heti ensimmäisenä päivänä hän sanoi "älkää huolehtiko, homma hallussa". Ja niin on ollut siitä lähtien, Nill kehuu.

Heiskanen puolestaan kiittelee seuraa siitä, kuinka se on antanut luottoa jäällä. Ja paineita ei nuorukainen tunnu edes osaavan ottaa.

- Hyvältä tuntuu. Pudotuspelipaineet? Mitkä paineet? Tämähän on hauskaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat