Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.

Bottaksen menestys nosti esiin uhkakuvan Mercedeksen lähihistoriasta – "Taustalla ei pelata mitään pelejä"

Toto Wolff on tyytyväinen, kun Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton tulevat keskenään toimeen. Mercedes-pomo tietää kuitenkin, että tilanne voi muuttua nopeastikin.

Formula 1
Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas tulevat toimeen keskenään. Mark Thompson/Getty Images

Formula 1 -sarjaa hallitsevan Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff aikoo tehdä kaikkensa, jotta Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin välinen maailmanmestaruustaistelu pysyy sivistyneenä.

Mercedes on avannut kautensa kuninkuussarjassa täydellisesti, kun talli on saavuttanut neljä kaksoisvoittoa. Sekä Bottas että Hamilton ovat molemmat voittaneet kaksi osakilpailua.

Wolffin mukaan Bottaksen ja Hamiltonin dominointi muistuttaa häntä ajasta, kun Hamilton ja Nico Rosberg dominoivat sarjaa Mercedes-tallissa vuosina 2014, 2015 ja 2016. Hamiltonin ja Rosbergin välit eivät olleet lämpimimmät mahdolliset, kun miehet taistelivat mestaruudesta.

Bottaksen aikana tallissa ei ole nähty todellista valtataistelua, sillä Hamilton on ollut selvästi tallin ykköskuljettaja. Nyt asetelma on muuttunut, kun Bottas on osoittanut, että hän on varteenotettava mestarikandidaatti.

– Kyllä tästä vähän tulee nuo menneet kaudet mieleen. Meillä on kaksi kuskia, joilla on kunnianhimoa ja kykyä voittaa mestaruus, Wolff totesi Sky Sportsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Toto Wolff
Toto Wolff.AOP/XPB Images

– Meidän pitää kuitenkin olla hereillä, sillä hyvin nopeasti Ferrarin Sebastian Vettel tai Charles Leclerc voivat nousta mestaruustaistoon mukaan. Me emme saa innostua liikaa, Wolff muistutti.

Wolff on tyytyväinen, että tallin nykyiset kuljettajat tulevat keskenään hyvin toimeen, mutta tietää, että tilanne voi muuttua nopeastikin.

– Olemme onnekkaita, koska kuljettajilla on niin hyvät välit. He tulevat toimeen toistensa kanssa. Olen erittäin onnellinen, että taustalla ei pelata mitään pelejä, Wolff sanoi.

– Meidän pitää olla ajan tasalla, sillä olemme aikaisemmin nähneet, kuinka suhteet voivat heikentyä. Meillä on todella vahva tiimi, emmekä voi sallia sitä, että kuljettajien välit heikentyisivät niin, että sillä olisi negatiivinen vaikutus talliin, Wolff päätti.

Lue myös:

Löytyykö Bottakselle ja Hamiltonille haastajia MM-sarjassa? Asiantuntija ennustaa ylivoimaisen mersukaksikon taistosta "kissa-hiiri-leikkiä"

Hamilton on uudessa tilanteessa Bottaksen täydellisen esityksen edessä: "Valtteri on aiempaa suurempi mestarikandidaatti"

Räikkösen hylkäyksen takana käsittämättömän pieni ero – tekninen asiantuntija arvostelee rajusti Alfa Romeon toimintaa: "Olisi pitänyt olla rehellinen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat