Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Miesten lentopallomaajoukkue täydentyy – Sami Kurttila apuvalmentajaksi Joel Banksin rinnalle

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen apuvalmentajaksi on nimetty useita Suomen mestaruuksia valmentajana voittanut Sami Kurttila.

lentopallo
Sami Kurttila
AOP

Sami Kurttila on valittu Suomen miesten lentopallomaajoukkueen uudeksi apuvalmentajaksi. Hän toimii joukkueessa brittiläisen päävalmentajan Joel Banksin kanssa. Banskin liittymisestä Suomen lentopallomiesten peräsimeen uutisoitiin maanantaina.

Kurttila vastaa valmennustehtävistä jo ensi viikon maanantaina 6. toukokuuta, jolloin maajoukkueen ensimmäinen leiri alkaa Kuortaneella.

– Ehdottomasti innoissani olen ja tosi tyytyväinen, että pääsin tiimiin mukaan. Virtaa ja intoa on todella paljon lähteä kyseiseen tehtävään, Sami Kurttila sanoo lentopalloliiton tiedotteessa.

Seuravalmentajana useita mestaruuksia saavuttaneen Kurttilan sopimukseen sisältyy kesän ja syksyn maajoukkuetapahtumat. Kurttila on mukana myös ensi vuoden tammikuussa pelattavassa Euroopan olympiakarsintaturnauksessa, mikäli Suomi on mukana.

Kurtilla kertoo tiedotteessa, että tietää lentopallomiesten vasta valitun päävalmentajan entuudestaan.

– Me olemme Banksin kanssa soiteltu ja vaihdeltu viestejä ja työ on oikeastaan jo alkanut. En tuntenut Banksia entuudestaan, mutta tiesin kyllä. Hän on erittäin hyväntuntuinen kaveri. Sen kuulee heti, että hän on ammattilainen ja lisäksi erittäin motivoitunut tulemaan Suomen päävalmentajaksi. Ensimmäiset ajatukset valmennusfilosofiasta kohtasivat heti ja hänestä jäi erittäin positiivinen mielikuva, Kurttila kertoo.

Huhtikuussa Kurttila kertoi Yle Urheilulle, että kaipaa valmennustehtävien pariin ja etsi töitä myös ulkomailta. Kurttila uskoo, että pystyy auttamaan maajoukkuetta etenkin kommunikoinnissa pelaajien ja uuden valmentajan välillä.

– Banks ei vielä tunne kaikkia pelaajia ja siinä voin auttaa häntä tässä alussa, kun tiedän millaisia pelaajia Suomen maajoukkueessa on ja missä on kehitettävää. Banks on vaativa valmentaja ja perustaa valmennuksensa kovalle työlle. Itse ajattelen ihan samalla tavalla.

44-vuotias Kurttila on seuravalmentajana luotsannut oululaisen Sun Volleyn mestaruuteen vuonna 2010 ja Vammalan Lentopallon kahdesti mestaruuteen vuosina 2017 ja 2018. Hänet on valittu kauden miesten valmentajaksi 2010 ja 2017.

Päättyneellä kaudella Kurttila ei toiminut seuravalmentajana, mutta oli mukana SM-hopeaa saavuttaneen Ettan taustajoukoissa. Hän työskentelee Ouluseutu Urheiluakatemian lentopallovalmentajana.

Lue myös:

Viime kaudella VaLePan mestaruuteen johdattanut Sami Kurttila on viettänyt välivuoden huippuvalmentamisesta – nyt hän haluaa kuitenkin palata valmennustehtäviin

Mestarien liigassa valmentanut britti päihitti maajoukkueluotsin haussa keväällä säväyttäneen suomalaisen: "Meillä oli hieno tilanne"

"Pakko sanoa, että olen mukavuusalueeni ulkopuolella" – Lentopallomaajoukkueen uusi brittiluotsi ei vielä tiedä täysin taustatiimiään

Pelaajien mielipiteitä kuunneltiin lentopallomaajoukkueen päävalmentajan valinnassa – "Tavallaan kokenut, mutta kuitenkin kokematon"

Brittiluotsi Joel Banks valittiin lentopallomaajoukkueen peräsimeen

Lähteet: www.lentopalloliitto.fi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat