Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Cheerleadingin maailmanmestarit palasivat kotiin riemukkaissa tunnelmissa –"Heti mestaruuden jälkeen aloimme jo miettiä ensi vuotta"

Suomen menestys cheerleadingissä on pitkäjänteisen työn tulosta. Katso tunnelmia maailmanmestarijoukkueen kotiinpaluusta kuvaa klikkaamalla.

cheerleading
Cheerleadingin maailmanmestarit palasivat Suomeen
Cheerleadingin maailmanmestarit palasivat Suomeen

Maailmanmestaruuden voittanut Suomen cheerleadingjoukkue palasi vappuaattona Suomeen. Helsinki-Vantaan lentokentälle joukkuetta oli saapunut vastaanottamaan runsaasti omaisia sekä nuoria faneja.

Suomi voitti mestaruuden niukasti ennen Yhdysvaltoja Orlandossa käydyissa kisoissa.

– Meillä oli superhieno ohjelma. Siihen mahtui pieniä virheitä, mutta meillä oli selkeästi vaikein ohjelma, joten ne eivät vaikuttaneet lopputulokseen. Esitimme sen myös voittaja-asenteella. Tässä lajissa ratkaisee myös se, miltä joukkue näyttää, Suomen kapteeni Emmi Reenkola sanoi.

Mestaruutta juhlittiin perinteisin menoin. Joukkue heitti valmentajat uima-altaaseen ja hyppäsi itse perässä.

– Tunnelmat ovat mahtavat. Heti maailmanmestaruuden jälkeen alomme jo miettiä sitä mitä teemme ensi vuonna. Meillä on sellainen mindset, että viemme tätä lajia koko ajan eteenpäin, Suomen kapteenistoon kuuluva Rosanna Toivonen totesi.

USA on perinteisesti hallinnut lajia, mutta Suomi on nyt mennyt ohi ja voittanut kahdet viimeiset MM-kisat. Mistä Suomen nousu maailman ykköseksi johtuu?

– Meillä on jo vuosikymmenen ollut pienempi porukka, joka on tavoitellut tätä maailmanmestaruutta. Suomessa on myös erinomaista juniorityötä, juniorisarjassa 5-6 joukkuetta voi voittaa Suomen mestaruuden. Sieltä nousee joka vuosi huippulahjakkaita junioreita täydentämään maajoukkuetta. Liitto panostaa myös vahvasti maajoukkueeseen, päävalmentaja Maria Wahlroos kertoi syitä menestykseen.

Päävalmentaja ja kapteenit olivat yhtä mieltä siitä, että ainoa tavoite ensi vuoden MM-kisoihin on kolmas peräkkäinen maailmanmestaruus.

Lue myös:

Suomi voitti cheerleadingin MM-kultaa – Yhdysvallat jäi kakkoseksi toista kertaa putkeen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat