1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Huippumaalivahti Iker Casillas sai sydänkohtauksen – "Tila on vakaa"

Yksi 2000-luvun parhaista jalkapallomaalivahdeista on kiidätetty sairaalaan.

Kuva: AOP

Espanjalainen jalkapallomaalivahti Iker Casillas on saanut sydänkohtauksen ja joutunut sairaalaan, uutisoivat portugalilaismediat.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Casillas ei ole portugalilaismedioiden mukaan hengenvaarassa. Radio Renascenca kertoi Reutersin mukaan, että Casillas sai sydänkohtauksen Porton aamuharjoituksissa. Hänet vietiin sen jälkeen sairaalaan, jossa todettiin sydäninfarkti.

Myöhemmin illalla Porto lähetti tiedotteen, että Casillasin tila on vakaa. Porton mukaan tähtivahdin sydänongelma on selvitetty.

37-vuotias Casillas on vähintään yksi 2000-luvun parhaista jalkapallomaalivahdeista maailmassa.

Casillas toimi Espanjan jalkapallomaajoukkueen ykkösvahtina, kun Espanja voitti Euroopan mestaruudet vuosina 2008 ja 2012 sekä maailmanmestaruuden vuonna 2010. Casillas on edustanut Espanjan maajoukkuetta ennätykselliset 167 kertaa.

Lisäksi Casillas voitti Real Madridin paidassa kolme kertaa Mestarien liigan, viisi kertaa Espanjan mestaruutta ja kaksi kertaa Espanjan cupia.

Real Madridin kasvatti edusti seuraansa kauteen 2014–2015 saakka. Sen jälkeen hän joutui jättämään Real Madridin ja siirtyi portugalilaiseen Portoon.

Tällä kaudella Casillas on pelannut Portossa 31 ottelua. Porto on tällä hetkellä Portugalin liigassa toisena, kun kautta on kolme kierrosta jäljellä.

Lue lisää:

Mourinhon tarina on kertomus itsevarmuudesta, mestaruuksista ja jääräpäisyydestä – pelaajiensa sietokykyä koetelleen valmentajan karisma on alkanut karista

Kommentti: Adiós, Espanjan kultainen sukupolvi!

Iker Casillas rikkoi Mestarien liigan ennätyksen – Juventus helposti jatkoon

Del Bosque jätti kiitoskirjeen kaikille – paitsi Casillasille

Iker Casillas julkaisi vihjailevan Rambo-videon: maajoukkueura ohi?