Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"

Dallasin suomalaispuolustaja Esa Lindell joutumassa taas puukkosateeseen: ”En olisi uskonut, millainen haloo tästä nousee!”

Dallasin on siivottava maalinsa edusta, kun ottelusarja Starsin ja St. Louisin välillä keskiviikkona jatkuu. Ja näissä talkoissa se tarvitsee Esa Lindelliä.

NHL
Esa Lindell
Esa Lindell uskoo, että saa kuittailua St. Louisissa ensi yönä.Getty Images/Ronald Martinez

VANCOUVER. Esa Lindell, 24, on tavallisesti parhaimmillaan Dallas Starsin maalin edustalla, mutta siellä juhli maanantaina St. Louis Blues. Stars puristi kolmannessa erässä kahdesti väkisin tasoihin, mutta taipui aivan ottelun loppuhetkillä Bluesille lukemin 3–4. Eikä viime hetken voittomaali maaritellut Lindelliä, jonka Pat Maroon pelasi jään pintaan ennen maalia aivan liian kevyesti.

Lindell ui jään pinnassa samaan aikaan, kun Maroon nappasi kiekon ja siirsi sen lopulta helposti Dallasin verkkoon. Kolme St. Louisin neljästä maalista syntyi Starsin maalin edustalta.

– Ei sitä käy kiistäminen. He voittivat maalin edustan viimeksi. Kolme maalia pääsivät runnomaan siitä. On ihan selvä asia, että meidän pitää lähteä parantamaan pelaamista oman maalin edessä. Sama koskee myös kaukalon toista päätä. On oltava hyvä molempien maalien edustoilla, siitä ne maalit yleensä räpätään, Lindell sanoo Yle Urheilulle nelosottelun alla.

Oman maalin varjelu ei tavallisesti ole ollut Lindellille NHL-maailmassakaan ongelma, päinvastoin. Etenkin Suomessa lähinnä kiekollisena pelaajana aiemmin tunnettu Lindell on löytänyt Pohjois-Amerikassa pelaamiseensa aimoannoksen oikeanlaista kovuutta. Tämä on tehnyt kovaa, mutta puhtaasti pelaavasta Lindellistä yhden koko NHL:n parhaista puolustavista puolustajista.

Esa Lindell heittäytyy kiekon perään
AOP

Lindell itse sanoo joutuneensa muokkaamaan ajatusmaailmaansa pysyäkseen liigassa.

– Kotoisessa liigassa olin kiekollinen puolustaja, mutta täällä ei ehkä rahkeet ihan riitä siihen ykköspakin rooliin. Sitä kautta on sitten oma peli lähtenyt muokkautumaan. Se alkoi oikeastaan heti, kun tulin Pohjois-Amerikkaan. Pystyn kyllä tuottamaan hyökkäyspeliä ja pisteitä, mutta omissa haluan olla pirun hyvä. Haluan olla siinä niin hyvä, että saan sitä kautta paljon minuutteja.

Eikä Lindellillä ole mitään kovia kulma- tai maalinedusvääntöjä vastaan. Rauhallisesta ja hiljaisesta olemuksesta huolimatta sisällä roihuaa.

– Olen aina tykännyt kamppailla kulmissa ja muualla. Minulle on aina ollut hyvä juttu, jos treeneissä on jotain kamppailujuttuja tai pienpelejä, missä halu voittaa nousee esiin. Tykkään kovasti.

Kuittia tulee

Tätäkin taustaa vasten moni yllättyi maanantaina tapauksesta, joka nosti Lindellin koko NHL-illan kuumimmaksi puheenaiheeksi. Suomalaispuolustaja sai toisen erän lopulla peräti kolme kunnon poikittaista mailaa Blues-puolustaja Robert Bortuzzolta. Lindell, joka tunnetaan voimakkaista otteistaan, heittäytyi jokaisella kerralla jään pintaan vähintäänkin dramaattisin elkein, Se sai Bortuzzon raivon partaalle.

Erotuomari palkitsi Bortuzzoa jäähyllä poikittaisesta mailasta, Lindelliä sukeltamisesta_._

– Hän antoi mulle poikkarin siinä aluksi, mutta en ihan odottanut, että hän jatkaisi takomista sen ensimmäisen jälkeen. Mulla ei kuitenkaan ollut kiekkoa siinä eikä mitään. Siitä sitten lähdettiin molemmat jäähylle. Turha sitä nyt on enää sen enempää vatvoa, se oli mitä se oli. Olen tässä jo kääntänyt katseet nelospeliin, Lindell pyörittelee.

Varmaa kuitenkin on, ettei Blues ole unohtanut Lindellin hyppyjä.

– Puukkoa tuli jo viime pelissä ja varmaa on, että he jatkavat siitä seuraavassa pelissä. No, ainakin pääsin ihon alle, Lindell virnistää.

Esa Lindell
Esa Lindell on ollut otsikoissa St. Louis -sarjassa.Richard Ulreich/CSM/REX/All Over Press

Suomalaispelaajan puhelinkin pirisi maanantain ottelun jälkeen tiuhaan, jos kohta kovin kohina nähtiin sosiaalisessa mediassa, missä Lindell kuvattiin jo maanantai-iltana toinen toistaan erikoisemmissa muokatuissa kuvissa, milloin sukeltajana, milloin näyttelijänä. Lindell sai itsekin näitä kuvia puhelimeensa kavereiltaan.

– Pakko myöntää, etten olisi koskaan uskonut, että tästä nousisi tällainen haloo. En todellakaan odottanut, että tämä olisi päivän puheenaihe joka puolella seuraavana päivänä. Kun tällaista tapahtuu, on parempi pysyä pois sosiaalisesta mediasta ja koneelta muutenkin, Lindell nauraa.

– Mutta ei mulla mitään suunnitelmia teatterikoulun suhteen ole, Lindell virnistää.

Dallasin ja St. Louisin neljäs ottelu alkaa alkaa 04.30 Suomen aikaa torstaiaamuna. St. Louis johtaa sarjaa voitoin 2-1, konferenssin finaaleihin pääsee neljällä voitolla.

Lue lisää:

NHL-kirjeenvaihtaja paljastaa, millaista on työskennellä maailman kovimman kiekkoliigan kulisseissa – kuulemme myös, mitä pukukopeissa tapahtuu, kun pelit venyvät maratonotteluiksi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat