Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini

Yksi kaikkien aikojen pelaajaurista päättyy: Xavi ripustaa nappulakengät naulaan kauden päätteeksi

Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen keskikenttälegenda Xavi jatkaa jalkapallon parissa valmentajana.

jalkapallo
Xavi Barcelona
Getty Images

Barcelonassa ja Espanjan maajoukkueessa huikean uran luonut Xavi, 39, lopettaa pelaajauransa tähän kauteen. Xavi on pelannut viime vuodet qatarilaisessa Al Saddissa.

Xavi vahvisti asian kirjoittamassaan avoimessa kirjeessä. Espanjalaisen urheilulehti Marcan (siirryt toiseen palveluun) mukaan syöttötaidostaan tunnettu pelaaja aikoo siirtyä valmentajaksi.

– Tämä on viimeinen kauteni pelaajana, mutta haluan todella nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan valmentajana, Xavi kirjoittaa.

Xavi voitti Barcelonassa kahdeksan Espanjan mestaruutta, kolme Espanjan cupia ja neljä Mestarien liigaa. Maajoukkueessa Xavi juhli maailmanmestaruutta vuonna 2010 ja Euroopan mestaruuksia vuosina 2008 ja 2012. Kaiken kaikkiaan espanjalainen on voittanut urallaan hurjat 31 pokaalia.

Xavi pelasi ensimmäiset ottelunsa Barcelonan edustusjoukkueessa kaudella 1998–99. Hän siirtyi Qatariin kauden 2014–15 päätteeksi.

– On ollut etuoikeus saavuttaa kaikki tämä kahden vuosikymmenen aikana. Tunnen siksi, että tehtäväni on antaa jalkapallolle jotain takaisin niin pitkään kuin pystyn.

Xavi kertoo kirjeessä, että hänen valmennusfilosofiansa nojaa hollantilaisen pelaaja- ja valmentajalegenda Johan Cruyffin ja Barcelonan La Masia -akatemian oppeihin.

– Rakastan katsoa joukkueita, jotka tekevät kentällä aloitteita ja hyökkäävät. Rakastan sitä, kun joukkueet palaavat meille lapsuusajoista asti tuttuun jalkapallon sisimpään olemukseen eli pallonhallintaan, Xavi totesi.

Lue myös:

Maailman parasta naisjalkapalloilijaa ei nähdä MM-kisoissa – maajoukkueboikotti pitää

Sydänkohtauksen harjoituksissa saanut maalivahtilegenda Iker Casillas lähetti huojentuneet terveiset sairaalasta: "Iso säikähdys, mutta voimat ovat tallella"

Liverpool-luotsi Klopp ylisti Messiä ja omiensa esitystä tappiosta huolimatta: "Pelasimme parhaiten, mitä olemme Mestarien liigassa pelanneet"

Lähteet: Marca

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat