Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Rallin MM, Saksa, ennakko

Naisjääkiekon huiput boikotoivat ammattilaissarjoja – kunnes resurssit ovat kohdillaan

Yli 200 naisjääkiekkoilijaa vaatii julkilausumassa yhtä, taloudellisesti elinkelpoista ammattilaisliigaa.

jääkiekko
Noora Räty
Emil Hansson/AOP

Yli 200 naisjääkiekkoilijaa, joukossa lajin kirkkaimpia tähtiä, ilmoitti torstaina boikotoivansa Pohjois-Amerikan naisten ammattilaiskiekkoilua ensi kaudella. Julkilausumassaan he vaativat yhtä, taloudellisesti elinkelpoista ammattilaisliigaa. Asiasta kertoi muun muassa TSN-sivusto.

Pelaajien joukossa ovat muun muassa kanadalaishuiput Marie-Philip Poulin ja Shannon Szabados, amerikkalaistähdet Hilary Knight ja Kendall Coyne Schofield ja asiasta tviitanneet Suomen maajoukkuepelaajat Noora Räty sekä Venla Hovi.

– On aika luoda kestävä ammattilaissarja naisjääkiekolle. Emme yllä riittävään toimeentuloon tämän hetken ammattilaispeleissä, pelaamalla niinkin vähällä kuin kahdella tuhannella dollarilla kaudessa ja ilman vakuutusturvaa. Ilmoitamme, ettemme pelaa yhdessäkään ammattilaissarjassa Pohjois-Amerikassa, ennen kuin saamme ammattilaisjääkiekon vaatimat ja ansaitsemat resurssit, pelaajien tiedotteessa sanotaan.

Huhtikuun alussa kerrottiin, että vuonna 2007 perustetun CWHL-liigan (Canadian Women’s Hockey League) toiminta loppuu. Sarja kertoi, että pelin taso jäällä on erinomaista, mutta liiketoimintamalli osoittautunut taloudellisesti kestämättömäksi. Suomen maajoukkuepelaajista Räty edusti kiinalaisseura Shenzheniä ja hyökkääjä Hovi kanadalaista Calgarya, joka voitti mestaruuden tällä kaudella.

Naisten ammattilaissarjoista jäljellä on yhdysvaltalainen NWHL (National Women’s Hockey League). TSN:n mukaan varsin merkittävä osa NWHL-pelaajista tukee torstaista julkilausumaa.

NHL on tukenut sekä NWHL:ää että CWHL:ää kohtuullisen pienellä summalla vuosittain. Kun nyt myös NWHL:n tilanne näyttää vaikealta, NHL:n seuraavaa siirtoa odotellaan jännityksellä. NHL:n varakomissaari Bill Daly ei torstaina halunnut ennakoida, mitä tuleman pitää.

– Tutkimme asiaa, ennen kuin otamme kantaa, Daly kuittasi uutistoimisto AP:n mukaan.

Lue myös:

Noora Räty uskoo, että naisjääkiekko saa uuden ja paremman sarjan, vaikka CWHL lopettaa – "Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi aukeaa"

Huippusarjan lopettaminen jättää maailman parhaita jääkiekkoilijoita tyhjän päälle – mukana myös Suomen MM-kisoissa loistavia tähtiä: "Se on katastrofi"

Shokkiuutinen – naisten jääkiekon ammattilaisliiga CWHL lopetetaan, pettynyt Noora Räty Twitterissä: "On vaikea pysyä optimistisena"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat