Suora

  • Kouluviestikarnevaali

Ruotsalainen hiihdon olympiavoittaja lopettaa uransa: "En löytänyt sellaista tappajafiilistä, mitä huipulla tarvittaisiin"

Ida Ingemarsdotter voitti urallaan kahdeksan arvokisamitalia.

hiihto
Ruotsin kultamitalistit.
Ruotsin kultamitalijoukkue Sotshin viestisssä. Ida Ingemarsdotter oikealla.Tomi Hänninen

Kahdeksan arvokisamitalia voittanut ruotsalaishiihtäjä Ida Ingemarsdotter lopettaa uransa. Asiasta kerrotaan Ruotsin hiihtoliiton sivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

– Talven kilpailukauden jälkeen sellainen tunne kasvoi, että on aika lopettaa ura. En löytänyt sellaista tappajafiilistä, mitä huipulla tarvittaisiin, Ingemarsdotter kertoi.

Ingemarsdotter oli parhaimmillaan sprinteissä, joissa hän voitti kuusi maailmancupin osakilpailua ja viisi kahdeksasta arvokisamitalistaan. Arvokkain saavutus oli kuitenkin olympiavoitto viestistä Sotshissa 2014.

– Se oli ehdottomasti suurin päiväni urheilussa, kun voitimme olympiakultaa yhdessa Anna Haagin, Charlotte Kallan ja Emma Wikénin kanssa. Se oli todellinen unelmapäivä, jolloin kaikki onnistui.

Ingemarsdotterin kalenteri on tällä hetkellä tyhjä.

– Olen lomalla Lontoossa, mutta sen jälkeen ei ole mitään suunnitelmaa. Juuri nyt tuntuu mukavalta ja vähän jännittävältä, että en tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Urheilulla on paikka sydämessäni, joten jos saan mahdollisuuden toimia sen parissa, teen mielelläni sen.

Lue myös:

Raskaasti suksiinsa Seefeldissä pettynyt Iivo Niskanen vaihtaa kilpailijan leiriin: "Tämä oli pitkän linjan päätös"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat