HJK:n kurimus jatkuu: Mika Lehkosuo pysyi tyynenä, vaikka kannattajat vaativat äänekkäästi potkuja – "Keskityn niihin asioihin, joihin voin itse vaikuttaa"

Ilves nousi HJK:n kotistadionilta hakemallaan tasapelipisteellä takaisin Veikkausliigan kärkipaikalle.

Kuva: AOP

HJK pelasi tehottomasti jalkapallon Veikkausliigan ottelussa Ilvestä vastaan vajaat 30 minuuttia, kunnes kannattajat saivat tarpeekseen. Äänekkäät "Bana ulos!" -huudot vaativat päävalmentaja Mika Lehkosuolle potkuja.

Tehottomuus jatkui läpi ottelun, ja pisteet tasattiin lopulta maalittomalla tuloksella. Ilves jatkaa sarjassa ilman tappioita ja ilman yhtään päästettyä maalia. Tasapelipiste nosti viisi ottelua pelanneet tamperelaiset sarjan kärkeen.

– Tuloksena tämä oli vähimmäistavoite. Omissa pysyi nolla ja siihen voidaan olla tyytyväisiä. Se kertoo kurinalaisuudesta, mikä meillä on joukkueessa. Oma pallonliikuttaminen ja lähdöt vastaiskuihin eivät olleet niin hyviä kuin olisimme halunneet, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss totesi.

Maalipaikat olivat tapahtumaköyhässä ottelussa harvassa. Ilveksen Tiemoko Fofana oli lähimpänä maalintekoa toisen jakson alussa, mutta Daniel O'Shaughnessy liukui pallon tielle viime hetkellä.

– Pelitehokkuudessa hyökkäyskolmanneksella on vielä tekemistä. Muutenhan tämä oli paljon parempi esitys kuin muutama aikaisempi ottelu, meidän näköistä pelaamista. Pitää antaa kunniaa Ilvekselle, heille ei ole vieläkään tehty yhtään maalia. Me olimme varmaan nyt lähimpänä, mutta se ei riitä, Lehkosuo sanoi ottelun jälkeen.

HJK:n kannattajat vaativat Ilves-ottelussa äänekkäästi potkuja Mika Lehkosuolle. Kuva: AOP

HJK aloitti kauden kahdella voitolla, mutta on sen jälkeen tahkonnut peräti viisi ottelua ilman voittoa. Maaliton tasapeli oli joukkueelle jo kauden kolmas.

– En tiedä olenko oikea ihminen vastaamaan. Keskityn niihin asioihin, joihin voin itse vaikuttaa. Peli pysyy muuten vakaana, mutta hyökkäyskolmanneksella on oltava parempi, Lehkosuo kuittasi kysymyksen omasta asemastaan päävalmentajana.

Veikkausliigan perjantain toisessa ottelussa RoPS oli kotonaan HIFK:ta vahvempi 1–0. Tommi Jäntti viimeisteli ottelun ainoan maalin vastahyökkäyksen päätteeksi 33. peliminuutilla.

Juttua päivitetty kello 20.57: Lisätty Jarkko Wissin kommentit.

Lue myös: