Suora

  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

HPK vei Suomen mestaruuden jatkoerässä – Yle seurasi superjännittävää seitsemättä loppuottelua

HPK päihitti Kärpät jatkoerässä 2–1.

Jääkiekon miesten SM-liiga
HPK juhlii
Tomi Hänninen

Maalinteon aloitti kotijoukkue Kärpät, joka siirtyi ylivoimalla 1–0 johtoon SM-liigan seitsemännessä loppuottelussa Oulussa. Kärppien avausosuman iski Jasper Lindsten runsaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun oululaisten ylivoimaa oli jäljellä kaksi sekuntia. Osuman näet täältä.

Toisessa erässä Valtteri Puustisen syöttö tavoitti maalin kulmalle liukuneen Arto Laatikaisen, joka toi vieraat tasoihin 34 minuutin kohdalla. Laatikaisen maalin näet täältä. Toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1–1.

Kolmannessa erässä maaleja ei nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoerässä.

Ottelun sankariksi nousi Markus Nenonen, joka iski HPK:n voittomaalin ajassa 75.24 Aleksi Heponiemen istuessa jäähyllä. Voitto-osuman näet täältä.

SM-liigan finaalihistoriassa on vain kaksi kertaa aiemmin edetty seitsemänteen otteluun. Molemmilla kerroilla juuri Kärpät on kukistanut Oulussa Tapparan. Vuonna 2014 ratkaisumaalin iski Juhamatti Aaltonen, vuotta myöhemmin Sebastian Aho.

Lue myös:

Kärppien päävalmentaja pohti avoimesti seiskapelin alla: "Mitä jos mokaan?" – Apuvalmentajana Manner sai vain nauttia, mutta nyt vastuu tuo mukanaan riittämättömyyden tunteen

Pitsakuskista game sevenin ratkaisijaksi? Kärppien Miska Humaloja jännitti viime kevään ratkaisupeliä katsomossa niin paljon, että lähti loppuhetkillä hakemaan joukkuekavereille pitsaa

"En usko, että kumpikaan joukkue vetää kania hatusta" – viilipyttymäinen HPK-luotsi ei tarvitse voittoon taikatemppuja, vaan luottaa joukkueensa vahvuuksiin

Kärpät ja HPK eeppisessä seiskapelissä! Nämä asiat ratkaisevat Suomen mestaruuden: "Kenttäpelissä parempi joukkue ei välttämättä voita"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat