1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. moottoriurheilu

Emma Kimiläisen dramaattisella kilpailulla kauaskantoinen seuraus: uuden formulasarjan mestaruus uhkaa karata heti kättelyssä – "Huonoin mahdollinen aloitus"

Emma Kimiläinen selvisi Hockenheimin kilpailun rajunnäköisestä kolarista pienellä niskajumilla.

Kuva: AOP

Emma Kimiläisen kilpailu naisten formulasarja W Seriesissä päättyi heti ensimmäisellä kierroksella, kun kanadalainen Megan Gilkes törmäsi Hockenheimin radalla rajusti suomalaisen autoon.

– Se oli yksinkertaisesti sellainen kamikaze-eliminointi suoraan sanottuna. En ymmärtänyt tilannetta ollenkaan. Katsoin koko ajan oikean puolen peililä, että ketään ei ole tulossa. Olin jo kääntämässä hyvää vauhtia, kun yksi kuljettaja tuli suoraan kylkeen, Kimiläinen kertasi Yle Urheilulle.

Kimiläinen selvisi rajunnäköisestä kolarista pienellä niskajumilla. Neljänneksi aika-ajossa ajanut suomalainen oli vaikeuksissa jo lähdössä, kun auto ei meinannut lähteä liikkeelle.

– Minulla oli kyllä ihan tarpeeksi kierroksia, mutta kytkimen kanssa oli ongelmia. Pääsin sitten uudestaan liikkeelle luistattamalla kytkintä enemmän.

Uudessa formulasarjassa ajetaan vain kuusi osakilpailua. Siksi sunnuntain takaiskut olivat Kimiläiselle erityisen kipeitä.

– Eniten harmittaa se, että tämän jälkeen on vaikeaa voittaa koko mestaruutta. Vaikka voittaisin kaikki loput kisat, niin tuuria tarvitaan nyt matkan varrelle. Huonoin mahdollinen aloitus koko sarjalle, Kimiläinen harmitteli.

– Toisaalta onhan tämä urani ollut tällaista selviytymistarinaa tähänkin mennessä niin antaa sen nyt jatkua.

Hockenheimin kilpailu oli kaikkien aikojen ensimmäinen naisten formulasarjan kilpailu. Britti Jamie Chadwick hallitsi kisaviikonloppua ja ajoi voittoon paalupaikalta. Kimiläinen kehui pettymyksestä huolimatta kilpailun järjestelyjä vuolaasti.

– Ihan kuin ajaisi F1-tasoisessa sarjassa. Kaikki asiat on hoidettu tosi hienosti.

Lue myös:

Uuden formulasarjan avauskisasta muodostui Emma Kimiläiselle katastrofi – auto juuttui ensin lähtöruutuun, sitten suomalaisen kisa päättyi rajuun kolariin

Emma Kimiläinen starttaa historian ensimmäiseen naisten formulasarjan osakilpailuun toisesta rivistä

Emma Kimiläisellä vahva alku uudessa formulasarjassa – "Taktiikkani oli olla maksimissaan toinen"

Suomalainen formulakuljettaja on onnistunut hirvittävän vaikeassa tehtävässä – Emma Kimiläinen voi olla pian lähes puoli miljoonaa euroa rikkaampi, mutta se ei ole tärkein juttu