Video: HPK:n mestaruuden ratkaissutta maalia edeltänyt jäähytuomio puhuttaa – osuiko HPK:n oman pelaajan maila Niklas Frimanin kasvoihin?

Kärppien Aleksi Heponiemi sai 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta, mutta hidastuskuvista päätellen maila saattoi olla HPK:n oman pelaajan. Katso video tilanteesta kuvaa klikkaamalla!

Ratkaisumaalia edeltänyt tuomio puhuttaa: osuiko HPK:n oman pelaajan maila Niklas Frimanin kasvoihin?
Ratkaisumaalia edeltänyt tuomio puhuttaa: osuiko HPK:n oman pelaajan maila Niklas Frimanin kasvoihin?

HPK ja Kärpät pelasivat yhden kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoliigan finaalisarjoista, mutta seitsemännen pelin ratkaisumaali jätti ikävän maun monen suuhun.

HPK:n Markus Nenonen iski jatkoerässä maalin ylivoimalla, jota ei olisi videokuvan perusteella pitänyt koskaan tuomita. Kärppien Aleksi Heponiemi sai 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta ajassa 73.32. Hidastuksista kuitenkin paljastui, että HPK-puolustaja Niklas Frimanin kasvoihin osui oman pelaajan Niclas Luceniuksen maila.

Yle Urheilu tavoitti SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnin, joka ei kuitenkaan vielä halunnut kommentoida tilannetta.

Kärppien yhteyspäällikön Ilkka Mikkola kommentoi tilannetta STT:lle.

– Valmennus sai aika nopeasti tietää asiasta, mutta emme me sitä joukkueelle julkistaneet. Tilanteet tulevat nopeasti, ja nyt meillä on pettynyt olo, mutta pitää muistaa, että HPK:lla on huikea fiilis.

Mikkolan mukaan tuomio ei muutu miksikään, joten nyt pitää kunnioittaa vastustajaa.

- Tämä oli semmoinen sarja, jonka molemmat olisivat ansainneet voittaa, mutta vain toinen voi voittaa. Varmasti pukukopissamme jollakin on sisimmässään erilaisiakin fiiliksiä, kahdeksan Suomen mestaruutta pelaajana voittanut Mikkola pyöritteli.

Videon kuvalähde: Telia TV

Lue myös: