Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Janne Ahonen vahvistaa yhdistetyn maajoukkueen mäkiosaamista välineteknikkona

Yhdistetyn A-maajoukkueen tavoitteena on nostaa mäkipuolen tasoa ensi kaudeksi.

yhdistetty hiihto
Janne Ahonen
Janne Ahonen.Jarno Kuusinen /AOP

Suomen yhdistetyn maajoukkue vahvistuu ensi kaudeksi mäkihyppylegenda Janne Ahosella, joka vastaa kokonaisuudessaan varusteiden kehittämisestä ja optimoinnista urheilijoille.

Joukkuetta jo viime kaudella mäkipukujen kanssa auttanut Ahonen on mukana kesän leireillä ja yrittää saada urheilijoiden varusteet kuntoon alkukauden kilpailuihin mennessä.

Ahonen aikoo "hifistellä" mäkipukujen suunnittelussa, kun viime vuonna pääpaino oli perusasioista huolehtimisessa. Välineteknikon mukaan tärkein palaute tulee urheilijoilta.

– Yhdistetyn nuoressa ja ennakkoluulottomassa joukkueessa on hyvä fiilis olla töissä. Hämmästyin jopa, kuinka avoin ja välitön porukka on. Kyllä siitä itsellekin tuli hyvä mieli, kun pojat olivat tyytyväisiä, sanoo Ahonen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Yhdistetyn A-maajoukkueessa jatkavat tutut urheilijat: Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho.

Päävalmentaja Petter Kukkonen haluaa nostaa erityisesti mäkihypyn tasoa. Menneellä kaudella Suomen joukkueen hiihtovauhti oli jopa parasta maailmassa, mutta mäkiosuudella miehet jäivät kauas kärjestä.

– Harjoittelun suunnitelma on hyvin pitkälti samanlainen kuin edellisvuosina. Suurimpina muutoksina on yhteisten leirivuorokausien vähentäminen, joka on noin kymmenen prosenttia vähemmän kuin aikaisemmin sekä tiiviimpi maajoukkueohjaus kotiharjoittelujaksoilla. Tavoitteena on parempi kokonaiskuormituksen hallinta, kertoo päävalmentaja Kukkonen tiedotteessa.

Vuodesta 2012 lähtien maajoukkuetta valmentanut Kukkonen näkee Ahosen roolin välineteknikkona isona kehitysaskeleena maajoukkueelle.

– Minun päävalmentajakaudella ei ole aikaisemmin ollut mahdollisuutta kehittää varusteita tällä tavalla. Nyt meillä on Jannen johdolla mahdollisuus pitkäjänteiseen työhön varustepuolella, Kukkonen sanoo.

Joukkueen valmennustiimissä ei tapahtu muutoksia: fysiikkavalmennuksesta vastaa viime vuoden tapaan Jari Hiekkavirta, mäkivalmennuksesta Jarkko Saapunki ja psyykkisestä valmennuksesta Terhi Lehtoviita.

Yhdistetyn A-maajoukkue kaudelle 2019-2020:

Päävalmentaja Petter Kukkonen

Herola Ilkka, Puijon Hiihtoseura

Hirvonen Eero, Jyväskylän Hiihtoseura

Mutru Leevi, Lahden Hiihtoseura

Mäkiaho Arttu, Kainuun Hiihtoseura

Lue myös:

Yhdistetyn päävalmentaja haluaa Janne Ahosen mukaan valmennusrinkiin – "Perusmuotti on valettu vähän väärällä tavalla"

Mäkihypyn "viisasten kiveä" ei ole vieläkään löydetty – yhdistetyn päävalmentaja Kukkonen kääntää katseensa peiliin: "Monia asioita on oikeasti yritetty"

Janne Ahonen kertoo nyt itse, miksi hän puuttuu Suomen MM-joukkueen taustajoukoista: "En lähde mihinkään väkisin tunkemaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat