1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

HIFK julkaisi uusia pelaajasopimuksia – mukana kaksi tuoretta Suomen mestaria ja leijonahyökkääjä

HIFK on solminut kahdeksan uutta pelaajasopimusta.

HIFK sijoittui viime kaudella SM-liigassa neljänneksi hävittyään pronssiottelun Tapparalle. Kuva: Lehtikuva

Jääkiekon SM-liigassa päättyneellä kaudella neljänneksi sijoittunut Helsingin IFK on solminut kahdeksan uutta pelaajasopimusta.

Joukkueeseen liittyvät HPK:n riveissä Suomen mestaruutta juhlinut hyökkääjäkaksikko Teemu Turunen ja Otto Paajanen, Örebrosta saapuva leijonahyökkääjä Jere Sallinen sekä ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk Södertäljestä. Sopimukset ovat mallia 1+1.

Aiemmin seura tiedotti solmineensa kahden vuoden sopimuksen Pelicansista saapuvan Jesse Saarisen kanssa.

Joukkueessa kiekkoilevat ensi kaudella lisäksi puolustajat Mikko Kousa, Rony Ahonen sekä maalivahti Frans Tuohimaa. Kousa pelasi viime kaudella Pelicansissa, Ahonen Lukossa ja Tuohimaa SaiPassa.

Kousan ja Tuohimaan sopimukset ovat kaksivuotisia ja Ahosen mallia 3+1 vuotta.

Samalla seura tiedotti käyttäneensä puolustaja Aleksi Laakson option.

– Maalivahtiosasto on entistä vahvempi. Hyökkäyksestä lähti viime kauden päätteeksi paljon tehopisteitä, mutta aukot on paikattu erittäin hyvillä pelaajilla, urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Puolustukseen saimme paluumuuttajat Kousan ja Ahosen. Kalusto on jo nyt vahva ja kiekollisessa pelissä taitava. Puolustukseen on haluttu myös jättää tilaa sisäiselle kasvulle, sillä meillä on kourallinen nuoria lupaavia puolustajia peliajasta taistelemassa, Salmelainen jatkoi.

Lue myös:

Sarjajumbo Ässät hankki suomenmestaripuolustajan HPK:sta – "Pelaajana hänellä on hyvät raamit"