Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Rasistinen huutelu toi EIF:lle ja Jarolle sakot

Sekä EIF että Jaro rikkoivat Ykkösen avauskierroksen ottelussa turvallisuusmääräyksiä.

FF Jaro
Jalkapallomaalivahti torjuu palloa.
(Arkistokuva)Joonas Alanne / Yle

Palloliiton kurinpitovaliokunta (siirryt toiseen palveluun) on määrännyt jalkapallon Ykkösessä pelaaville EIF ja Jarolle sakot turvallisuusmääräysten rikkomisesta.

Joukkueita rangaistiin 27. huhtikuuta Tammisaaressa pelatun ottelun tapahtumien takia. Vuoden liigaerotuomariksi valittu Mohammed Al-Emara keskeytti hetkeksi EIF:n ja Jaron välisen ottelun rasistisen huutelun vuoksi. Kyseessä oli yksittäinen huutelija Jaron kannattajien katsomonosassa. Huutelu kohdistui EIF:n pelaajaan.

Kotijoukkue EIF sai tuoreen kurinpitopäätöksen mukaan 500 euron sakot ja vierasjoukkue Jaro sai 700 euron rangaistuksen.

EIF:n rangaistus määrättiin alennettuna.

– Vaikka EIF ei ole pystynyt estämään ottelussa ilmennyttä rasistista käytöstä, sen ennaltaehkäisevät ja reaktiiviset toimenpiteet ovat siinä määrin laajoja, että sen rangaistus on määrättävä alennettuna, perusteli kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Manninen päätöstä Palloliiton nettisivuilla.

– Koska rasistinen käytös on rangaistusmääräysten mukaan aina vakava rikkomus, rangaistuksen poistaminen kokonaan olisi kuitenkin vaatinut EIF:ltä vielä tarkempia ja kattavampia toimenpiteitä ottelun aikana ja sen jälkeen.

Myös Jaron kannalta tapauksesta löydettiin lieventäviä seikkoja.

– Seurojen vastuu kannattajiensa käytöksestä on ankaraa vastuuta. Tapauksen osalta Jaron kannalta lieventävänä seikkana on otettava huomioon, että Jaro on pahoitellut tapahtunutta ja osoittanut jälkikäteisillä toimillaan suhtautuvansa vakavasti rasismiin.

– Ottelutapahtumassa heti rasistisen huudon ilmettyä Jaron joukkueenjohtaja on reagoinut tapahtuneeseen ja käynyt kannattajaryhmän kanssa keskustelemassa asiasta. Lisäksi Jaron mukaan sen kannattajaryhmä on poistanut kyseisen rasistisen huudon huutaneen kannattajan ottelutapahtumasta.

Lue myös:

Rasistinen huutelu keskeytti Ykkösen ottelun hetkeksi – erotuomareilla selkeä ohjeistus: "Kuka tahansa tuomari olisi toiminut samoin"

Rasismia esiintyy jalkapallokentillä harvoin, mutta yksikin tapaus on liikaa, painottaa Palloliiiton huippujalkapallopäällikkö: "Suvaitsevaisuus on keskeinen arvomme"

Lähteet: Palloliiton nettisivut

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat