Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Itävaltalainen mäkihyppysuuruus Schlierenzauer jatkaa uraansa

Matti Nykäsen voittoennätyksen vienyt Gregor Schlierenzauer saa tulevalla kaudella valmennusapua poikavuosiensa valmentajaltaan.

mäkihyppy
Gregor Schlierenzauer.
Gregor Schlierenzauer.Tomi Hänninen

Gregor Schlierenzauerin viime kaudet ovat olleet vaikeuksia täynnä, mutta itävaltalainen mäkihyppysuuruus on päättänyt kuitenkin jatkaa uraansa. “Schlieri” kertoi jatkopäätöksestään omassa blogissaan (siirryt toiseen palveluun) sekä Itävallan hiihtoliiton ÖSV:n sivuilla.

Schlierenzauer kertoi blogissaan analysoineensa mennyttä ja pohtineensa nykyistä tilannettaan sekä tulevaisuuttaan. Kaikista pettymyksistään huolimatta hän ei pysty luopumaan mäkihypystä.

– Mäkihyppy merkitsee vielä liikaa minulle. Kaipaisin jotakin, hän kirjoitti ja kertoi, että lopettaminen olisi ollut liian helppo vaihtoehto.

– Tavoitteeni on ja pysyy, että palaan maailman huipulle.

Jo 16-vuotiaana ensimmäisen kerran voittanut maailmancupissa voittaneen Schlierenzauerin tavoitteen saavuttamisessa häntä auttaa tuttu valmentaja Werner Schuster. Saksan entinen maajoukkuevalmentaja valmensi Schlierenzaueria jo juniorina Itävallan mäkihyppääjien valmennuskeskuksessa Stamsissa.

Schlierenzauer, 29, on maailmancupin voitoissa mitaten maailman menestynein hyppääjä. Hän on voittanut 53 cupin henkilökohtaista kisaa, seitsemän enemmän kuin Matti Nykänen.

Viime kaudella Schlierenzauer ei yltänyt kertaakaan cupissa kymmenen parhaan joukkoon. Helmikuussa Lahdessa hän oli voittamassa joukkuemäkeä, mutta ei päässyt Seefeldin MM-joukkueeseen.

Lue myös:

Matti Nykästäkin enemmän voittoja napanneen mäkihyppytähden alkukausi on ollut täysi katastrofi – suomalaiskomeetta monta kertaa parempi: ”Ei voi jäädä jumiin vanhaan” Mäkihyppy ja maailma ovat muuttuneet, mutta lajin kulttihahmo on pysynyt kyydissä – Noriaki Kasai, 46, ei aio lopettaa vielä vuosiin: "Hyppääminen on elämäni" Tässä on pohjoismaisten talvilajien tämän hetken ylivoimaisimman urheilijan salaisuus! Katso ja ymmärrä hänen vahvuutensa: ”Kaikkien aikojen parasta koskaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat