Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Barcelonan nolo kompurointi Mestarien liigassa saa rajua kritiikkiä espanjalaismedialta: "Kaikkien aikojen suurin häpeä"

Espanjalaislehdet kritisoivat tiukasti FC Barcelonaa ja sen päävalmentaja Ernesto Valverdeä 0–4-tappion jälkeen.

Mestarien liiga
Lionel Messi, Mestarien liigan välierässä 2019 Liverpoolia vastaan
Pettynyt Lionel Messi. Tämä kuva on ollut keskiviikkona tuttu näky espanjalaislehtien kansissa.Clive Brunskill/Getty Images

FC Barcelonan 0–4-tappiota Mestarien liigan välierässä on ruodittu keskiviikkona rajusti espanjalaislehdissä. Espanjalaisseura jäi jälleen ulos Mestarien liigan finaalista, vaikka se voitti ensimmäisen osaottelun Liverpoolia vastaan 3–0.

Siinä missä Englannissa riemu repesi Liverpoolin häkellyttävästä noususta Mestarien liigan finaaliin, ovat espanjalaislehdet antaneet täyslaidallisen Barcelonalle lehtien kansia myöden. Useiden sanomalehtien kansia on hallinnut kuva pettyneestä Lionel Messistä ja tappiota revittelevät otsikot:

"Kaikkien aikojen suurin häpeä"

"Barca kirjoitti synkintä historiaansa"

Katalonialainen urheilusanomalehti Sport puolestaan julkaisi keskiviikon numeronsa mustalla pohjalla ilman kuvaa ottelusta.

Espanjalainen urheilulehti Mundo Deportivo on purkanut häkellyttävään 4–0-maaliin johtaneen tilanteen ja siitä syntyneen osuman hetki hetkeltä osiin. Lehti on myös avannut äänestyksen siitä, kenen syytä raaka tappio oli. Lukijoista valtaosa vaatii Barcelonan päävalmentajan Ernesto Valverden päätä vadille.

Valverdeä on syytetty myös useissa muissa julkaisuissa. Osa toimittajista on esimerkiksi arvioinut, että Mestarien liiga on liian suuri Valverdelle.

Väitettä on perusteltu muun muassa sillä, että joukkue koki lähes yhtä surkean kohtalon vuosi sitten. Tuolloin Barcelona johti Mestarien liigan puolivälierissä AS Romaa 4–1, mutta hävisi toisen osaottelun 0–3 ja putosi jatkosta vierasmaalisäännön takia.

Lue myös:

"Anfieldin ihme, puhdasta fantasiaa, tämä tapahtui oikeasti" – brittilehdet suitsuttivat Liverpoolin mahtinousua Liverpool-leirissä ylitsevuotavaa hehkutusta, Barcelonalla tuskaista: "Meillä on karmivia päiviä edessä"

Liverpool sulatti Barcelonan käsittämättömässä ottelussa – uskomaton höynäytys ennen kulmapotkua toi ratkaisun

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat