Veikkausliigaseura HIFK:n myynti toteutumassa, sopimusta pyöritellään lakimiesten kesken – rahatarjous jo tehty

HIFK:n ja ulkomaalaissijoittajien sopimus allekirjoitetaan mahdollisesti jo toukokuussa fanien kritiikistä huolimatta.

Veikkausliiga
HIFK-fanit protestoivat seuraenemmistön myymistä epämääräisille tahoille.
HIFK-fanit protestoivat seuraenemmistön myymistä epämääräisille tahoille.AOP

Helsingin IFK:n Veikkausliigajoukkueen osake-enemmistö on siirtymässä sijoittajakaksikon, kiinalaisen Lucas Jin Changin ja moldovalaisen Andrei Zolotkon yhtiöiden omistukseen. Sama kaksikko omistaa Tanskan Superliigassa pelaavan Vejlen joukkueen. Ostajakaksikon neuvottelut HIFK Soccer rf:n kanssa ovat tällä hetkellä loppuvaiheessa ja puheenjohtajan mukaan päätökset nuijitaan pöytään toukokuussa.

– Rahallinen tarjous on olemassa ja sopimusta pyöritellään lakimiesten välityksellä. Tällä hetkellä neuvotellaan yhtiön johtamisesta ja asioista, joihin olemme valmiit suostumaan. kertoo HIFK Soccer rf:n puheenjohtaja Christoffer Perret.

Tanskalaisseura Vejlen pääomistajat, Jin ja Zolotko neuvottelevat yli 55 prosentin osakekannasta HIFK:ssa, se on sama kuin seuran viime syksyn suunnattu osakeanti. Summaltaan osakekauppa on miljoonaluokkaa.

– Tässä ei myydä nykyisestä osakannasta, vaan osakekantaa lisätään. HIFK Soccer rf:lle on tarkoitus jäädä vähintään 35 prosenttia osakkeista, jotta voisimme vaikuttaa tulevaisuudessa toimintaan yhtiön sisällä, valaisee puheenjohtaja Perret.

HIFK Soccer rf omistaa HIFK:n osakkeista tällä hetkellä hieman yli 81 prosenttia. Seuran hallitus perusteli osakeantia aiemmin tiukalla taloustilanteella.

– Tilanne on sama, haluamme seuraan kehitysrahaa, kuittaa puheenjohtaja Perret.

Lucas Jin Chang ja Andrei Zolotko tunnetaan myös entisinä pelaaja-agentteina, heistä Jin on välittänyt pelaajia kiinalaisiin joukkueisiin ja Zolotko Itä-Eurooppaan. HIFK:n fanit protestoivat huhtikuun lopulla Honka- ottelussa seuran nykyomistajien suunnitelmista myydä HIFK ulkomaalaisomistukseen.

Lue myös:

HIFK:n jalkapallokannattajilta näyttävä protesti – "Seuran identiteetti on stadilainen, emme halua olla pelimerkkejä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat