Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu

Veikkausliigaseura HIFK:n myynti toteutumassa, sopimusta pyöritellään lakimiesten kesken – rahatarjous jo tehty

HIFK:n ja ulkomaalaissijoittajien sopimus allekirjoitetaan mahdollisesti jo toukokuussa fanien kritiikistä huolimatta.

Veikkausliiga
HIFK-fanit protestoivat seuraenemmistön myymistä epämääräisille tahoille.
HIFK-fanit protestoivat seuraenemmistön myymistä epämääräisille tahoille.AOP

Helsingin IFK:n Veikkausliigajoukkueen osake-enemmistö on siirtymässä sijoittajakaksikon, kiinalaisen Lucas Jin Changin ja moldovalaisen Andrei Zolotkon yhtiöiden omistukseen. Sama kaksikko omistaa Tanskan Superliigassa pelaavan Vejlen joukkueen. Ostajakaksikon neuvottelut HIFK Soccer rf:n kanssa ovat tällä hetkellä loppuvaiheessa ja puheenjohtajan mukaan päätökset nuijitaan pöytään toukokuussa.

– Rahallinen tarjous on olemassa ja sopimusta pyöritellään lakimiesten välityksellä. Tällä hetkellä neuvotellaan yhtiön johtamisesta ja asioista, joihin olemme valmiit suostumaan. kertoo HIFK Soccer rf:n puheenjohtaja Christoffer Perret.

Tanskalaisseura Vejlen pääomistajat, Jin ja Zolotko neuvottelevat yli 55 prosentin osakekannasta HIFK:ssa, se on sama kuin seuran viime syksyn suunnattu osakeanti. Summaltaan osakekauppa on miljoonaluokkaa.

– Tässä ei myydä nykyisestä osakannasta, vaan osakekantaa lisätään. HIFK Soccer rf:lle on tarkoitus jäädä vähintään 35 prosenttia osakkeista, jotta voisimme vaikuttaa tulevaisuudessa toimintaan yhtiön sisällä, valaisee puheenjohtaja Perret.

HIFK Soccer rf omistaa HIFK:n osakkeista tällä hetkellä hieman yli 81 prosenttia. Seuran hallitus perusteli osakeantia aiemmin tiukalla taloustilanteella.

– Tilanne on sama, haluamme seuraan kehitysrahaa, kuittaa puheenjohtaja Perret.

Lucas Jin Chang ja Andrei Zolotko tunnetaan myös entisinä pelaaja-agentteina, heistä Jin on välittänyt pelaajia kiinalaisiin joukkueisiin ja Zolotko Itä-Eurooppaan. HIFK:n fanit protestoivat huhtikuun lopulla Honka- ottelussa seuran nykyomistajien suunnitelmista myydä HIFK ulkomaalaisomistukseen.

Lue myös:

HIFK:n jalkapallokannattajilta näyttävä protesti – "Seuran identiteetti on stadilainen, emme halua olla pelimerkkejä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat