Venäjä julkisti MM-tähtinippunsa – "Lähdemme vain ja ainoastaan voittamaan"

Venäjä jahtaa MM-kultaa viiden vuoden tauon jälkeen.

Kuvassa Aleksandr Ovetshkin Kuva: Getty Images

Venäjä lähtee perjantaina alkavaan jääkiekon MM-turnaukseen nimivahvalla joukkueella, perinteisen kiekkomahdin jahdatessa mestaruutta viiden vuoden tauon jälkeen.

Keskiviikkona julkistetussa MM-ryhmässä ovat muun muassa Aleksandr Ovetshkin, Jevgeni Malkin, Jevgeni Kuznetsov sekä NHL:n pistepörssin voittanut Nikita Kutsherov. Kapteenina on Ilja Kovaltshuk.

Ovetshkin on kolminkertainen maailmanmestari, mutta lisää 33-vuotias NHL-tykki kaipaa.

– Haluan neljännen. Joukkue on erittäin hyvä, ja lähdemme Bratislavaan vain ja ainoastaan voittamaan (mestaruuden). Muita vaihtoehtoja ei ole, Ovetshkin jutteli Sport-Ekspress-sivustolle.

Omat haasteensa tähtiryhmällä on, sen tietää Venäjän päävalmentaja Ilja Vorobjev.

– Meillä on paljon lahjakkuutta, mutta meidän on luotava työteliäs joukkue. Pelkästään lahjakkuudella ei voita, joukkueena voittaa. Ja työllä, Vorobjev painottaa Sport-Ekspressille.

Venäjän joukkue MM-kisoihin:

Maalivahdit: Andrei Vasilevski, Aleksander Georgiev, Ilja Sorokin.

Puolustajat: Artiom Zub, Dinar Khafizullin, Vladislav Gavrikov, Dimitri Orlov, Nikita Zaitsev, Artiom Blazhievski, Aleksander Elesin, Bogdan Kiselevich, Nikita Nesterov, Mihail Sergatshiov.

Hyökkääjät: Ivan Telegin, Aleksander Ovetshkin, Jevgeni Malkin, Sergei Andronov, Artiom Anisimov, Sergei Plotnikov, Mikhail Grigorenko, Jevgeni Dadonov, Ilja Kovaltshuk, Kirill Kaprizov, Nikita Kutsherov, Jevgeni Kuznetsov, Aleksander Barabanov, Nikita Gusev.

Lue myös: