Suora

  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Urheiluruutu

HIFK:n maalivahti Arnold Origi menetti äänensä, kun serkku Divock onnistui Mestarien liigassa: jälkipelit käytiin tekstiviestein – "Nyt aion soittaa hänelle"

Läheiset serkukset Arnold ja Divock Origi tekivät syksyllä yhteisen matkan Norjan kauniissa luonnossa.

Veikkausliiga
Arnold Origi HIFK
HIFK-maalivahti Arnold Origi jännitti Liverpoolissa pelaavan serkkunsa puolesta.AOP

HIFK:n maalivahdin Arnold Origin viikko on ollut tavallista tapahtumarikkaampi. Keskiviikkona hän torjui Daniel Sjölundin rangaistuspotkun IFK Mariehamnia vastaan Veikkausliigassa. Tiistaina vahvasti kentällä eläytyvä 35-vuotias maalivahti jännitti puolestaan television ääressä.

Arnold Origin serkku Divock Origi teki kaksi maalia, kun Liverpool nousi uskomattomien käänteiden jälkeen 4–0-voittoon Barcelonasta ja saavutti toisen perättäisen Mestarien liigan finaalipaikan.

– Se oli uskomatonta, sitä on vaikea kuvailla. Juttelimme ennen peliä, hän oli aika positiivinen, Origi kertoi Yle Urheilulle 1–1 päättyneen IFK Mariehamn -ottelun jälkeen.

Origi teki elintärkeän voittomaalin myös viime lauantaina, kun Valioliigan mestaruudesta yhä taisteleva Liverpool kaatoi Newcastlen 3–2. Mohamed Salahin ja Roberto Firminon loukkaantumiset avasivat Origille paikan avauskokoonpanoon Mestarien liigan välierään.

– Puhuimme siitä, että hän tulee olemaan ratkaiseva pelaaja. Oli uskomaton tunne nähdä sen toteutuvan. Olen todella iloinen hänen puolestaan.

Divock Origi
Divock Origi oli yksi Liverpoolin sankareista 4–0-voitossa Barcelonasta.AOP

Serkukset ovat todella läheisiä. He olivat yhteydessä myös dramaattisen Mestarien liigan ottelun jälkeen, mutta vain tekstiviestein.

– Ääneni oli mennyttä. Käytän ääntäni paljon kentällä, joten minun täytyi säästää sitä tähän otteluun. Nyt aion soittaa hänelle, hänen täytyy kertoa mitä tapahtui, koska se oli surrealistista. Aiomme pitää mukavan keskustelun ja nauttia, Origi sanoi.

Täksi kaudeksi HIFK:n paitaan siirtynyt Arnold Origi on pelannut 29 maaottelua Kenian paidassa, mutta hänellä on myös Norjan kansalaisuus. Maalivahti on pelannut suurimman osan urastaan Norjassa ja puhuu kieltä sujuvasti. Myös serkku Divock on vieraillut vuonomaassa, edellisen kerran viime syksynä.

– Hän pitää luonnosta, joten hän tuli ja teimme roadtripin. Juttelimme vain Norjan rauhallisessa luonnossa. Se oli Divockille hyvä tapa rentoutua. Hänellä oli vaikea jakso, kun peliaikaa ei tullut ja hän oli ulkona Belgian maajoukkueesta, HIFK-vahti muistelee.

Origin peliaika Liverpoolista on ollut rajallista keväälläkin, mutta vähäiset minuuttinsa hän on käyttänyt todella tehokkaasti. Kenties siitä on osin kiittäminen Norjan kaunista luontoa ja ymmärtäväisen serkun tukea.

– Hänelle oli tärkeää jutella jonkun sellaisen kanssa, joka ymmärtää jalkapalloa. Tiedän, miltä tuntuu, kun ei pääse pelaamaan. Se oli paras matka, jonka olemme tehneet yhdessä, ja teemme sen ehdottomasti uudestaan, Arnold Origi päättää.

Lue myös:

IFK Mariehamnin loppurynnistys palkittiin tasapelipisteellä HIFK:n vieraana – Liverpool-sankarin serkku torjui rangaistuspotkun

"Anfieldin ihme, puhdasta fantasiaa, tämä tapahtui oikeasti" – brittilehdet suitsuttivat Liverpoolin mahtinousua

Liverpool-leirissä ylitsevuotavaa hehkutusta, Barcelonalla tuskaista: "Meillä on karmivia päiviä edessä"

Liverpool sulatti Barcelonan käsittämättömässä ottelussa – uskomaton höynäytys ennen kulmapotkua toi ratkaisun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat