Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Vuosien houkuttelu tuotti tulosta: maailmanmestari Lastikka vahvistamaan Classicia

Ville Lastikka siirtyy tamperelaiseen Classiciin Hämeenlinnasta.

salibandy
Ville Lastikka
Ville Lastikka voitti ensimmäisen aikuisten MM-kullan viime joulukuussa Prahassa.Salibandyliitto

Joulukuussa MM-kultaa juhlinut Ville Lastikka, 23, siirtyy Steelersistä Classiciin 1+1-vuotisella sopimuksella.

Lastikka kertoo Classicin tiedotteessa keskustelleensa useana vuotena siirtymisestä Tampereelle joukkueen managerin Pasi Peltolan kanssa. Tänä keväänä Lastikan perässä oli usea seura, mutta Classicin kanssa palaset loksahtivat parhaiten kohdilleen.

– Itse koen, että tavoitteena on tulosvastuulliset kentät ja iso rooli. Lisäksi kun maaleja pitää tehdä ja auttaa joukkuetta voittamaan, koska elän kentällä maaleista. Kaiken kaikkiaan tavoitteet ovat selkeät, haluan omalla tekemiselläni auttaa Classicia menestymään, Lastikka kommentoi tiedotteessa.

Lastikka on aiemmin urallaan pelannut Sveitsissä kaudella 2016–17. Tuolloin hän voitti SV Wiler-Ersigenin paidassa maan mestaruuden.

Salibandyliigassa Lastikka on pelannut Steelersissä kaudet 2017–19. Noiden kausien aikana hän on tehnyt 48 runkosarjaottelussa tehot 63+22=85.

Maajoukkueessa Lastikka on voittanut vuonna 2015 nuorten MM-kultaa ja joulukuussa ensimmäisen miesten maailmanmestaruuden. Prahassa pelatuissa MM-kisoissa Lastikka teki kuudessa ottelussa tehot 5+5=10.

Samalla Classic tiedotti, että kolminkertainen Suomen mestari Tuukka Salo, 22, palaa seuraan yhden Nokialla vietetyn kauden jälkeen. Lisäksi seuran oma juniori Alpo Laitila on nostettu miesten harjoitusvahvuuteen.

– Uusilla pelaajilla on isosti potentiaalia ja tätä peilatessa odotukset ovat luonnollisesti korkealla. Täytyy kuitenkin muistaa heidän ikänsä ja antaa pelaajien rauhassa päästä osaksi joukkuetta. Potentiaalia heillä jokaisella on kehittyä vielä jokaisella osa-alueella, joukkueen päävalmentaja Samu Kuitunen kommentoi.

Classic on hallitseva Suomen mestari. Se on voittanut neljä edellistä mestaruutta salibandyliigassa. Päättyneellä kaudella Classic voitti myös Suomen Cupin ja maailman parhaiden seurajoukkueiden Champions Cupin.

Lue myös:

Huima draama ratkesi jatkoajalla! SB-Pron naisille jälleen salibandykultaa

Classicille jälleen mestaruus – nyt ensimmäinen kotiyleisön edessä

11-kertainen Sveitsin mestarijoukkue kahmii suomalaisia salibandytähtiä – Krister Savonen liittyy Joonas Pylsyn ja Tatu Väänäsen seuraksi

Lähteet: Classicin tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat