Pistenikkarin sopimus Ilvekseen julkistettiin – NHL-sopimuksen tehneelle Ruotsalaiselle edelleen ovi auki Tampereelle

Ilves tiedotti torstaina, että se on tehnyt sopimuksen HPK-hyökkääjä Robert Leinon kanssa. Ilves-hyökkääjä Arttu Ruotsalainen puolestaan solmi tulokassopimuksen Buffalo Sabresin kanssa.

Kuva: Tomi Hänninen

HPK:n kuluneen kauden neljänneksi paras pistemies Robert Leino, 26, siirtyy Ilvekseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

Leinon kulunut kausi oli pisteiden valossa hänen tähän asti parhaansa SM-liigassa. 60 ottelussa Leino teki tehot 8+29=37 ja pudotuspeleissä 18 ottelussa 2+10=12. Kevät päättyi kultaisiin tunnelmiin, kun Leino voitti HPK:n riveissä Suomen mestaruuden.

Keskushyökkääjä Leino on myös yksi liigan parhaita aloittajia.

SM-liigassa HPK:n kasvatti Leino on edustanut myös HIFK:ta, jonka mukana hän saavutti hopeaa kaudella 2015–16.

– Leino on taitava ja älykäs kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja sekä tasakentällisin että erikoistilanteissa ja osallistuu peliin sen jokaisella osa-alueella. Olemme iloisia, että yksi liigakauden parhaista ja tavoitelluimmista keskushyökkääjistä valitsi seurakseen Ilveksen ja näki sen parhaana mahdollisena paikkana kehittyä kansainvälisen tason pelaajaksi, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo seuran tiedotteessa.

Ilveksen kuluneen kauden hyökkäyksestä yhtä isoa palaa ei välttämättä nähdä ensi kaudella Tampereella.

Keskushyökkääjä Arttu Ruotsalainen, 21, solmi Buffalo Sabresin kanssa kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen.

Ruotsalainen oli Ilveksen paras pistemies päättyneellä kaudella tehoilla 21+21=42. Edelliskaudesta Ruotsalaisen pisteet yli tuplaantuivat.

Ruotsalainen kuitenkin palaa ensi kaudeksi Ilvekseen, mikäli hän ei saa pelipaikkaa NHL:stä vielä tuolloin.

– Ruotsalainen on uuden Ilveksen ilmentymä; pelaaja, jonka tekemisessä poikkeuksellinen lahjakkuus ja työmoraali kohtaavat joka ikinen päivä mahdollistaen uralla etenemisen, Jalo kommentoi keskiviikkoisessa tiedotteessa.

Tällä kaudella Ruotsalainen pääsi sovittelemaan ensi kertaa urallaan A-maajoukkueen pelipaitaa ylleen harjoitusturnauksissa.

Lue myös: