Suomi hakee lentopallon miesten EM-kisoja 2021

Alkulohkon kisapaikkana olisi Tampereen Hakametsä.

lentopallo
Suomen lentopallomaajoukkue tuulettaa.
Suomi hakee lentopallon miesten EM-kisojen alkulohkon isännyyttä.CEV / Tuomas Pelto

Suomen Lentopalloliiton hallitus on päättänyt keskiviikkoiltana hakea vuoden 2021 lentopallon miesten EM-kisojen yhtä alkulohkoa, liitto tiedottaa.

– Tällaiset suuret tapahtumat ovat parasta lajin markkinointia. Tämän kokoluokan tapahtumat näkyvät sekä alueellisesti että valtakunnallisesti ja ne lisäävät lajin näkyvyyttä merkittävästi, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho toteaa tiedotteessa.

Lentopallon EM-kisoihin 2021 osallistuu 24 joukkuetta. Joukkueet jaetaan neljän kuuden joukkueen alkulohkoon, joista yhden isännyyttä Suomi siis hakee.

Alkulohkon kamppailut käydään syyskuun 2021 aikana. Ne kestävät todennäköisesti seitsemän päivää siten, että pelipäiviä on viisi ja välipäiviä kaksi. Päivittäin otteluita olisi 2–3.

Alkulohkon kisapaikkana olisi Tampereen Hakametsän halli.

– Tampereen sijainti Suomen lentopallokartalla on ihanteellinen näin suuren tapahtuman kannalta, Siika-aho sanoo.

Hakametsässä Tampereella on nähty viime vuosina lukusia Maailmanliigan ja Kultaisen liigan otteluita.

Suomessa lentopallon miesten ja naisten EM-kisat on aiemmin järjestetty vuonna 1977. Miesten EM-kisat järjestettiin Turussa ja Oulussa vuonna 1993. Tämän vuoden miesten EM-kisojen kisaisäntiä ovat Ranska, Slovenia, Belgia ja Hollanti.

Lue myös:

Miesten lentopallomaajoukkue täydentyy – Sami Kurttila apuvalmentajaksi Joel Banksin rinnalle

Mestarien liigassa valmentanut britti päihitti maajoukkueluotsin haussa keväällä säväyttäneen suomalaisen: "Meillä oli hieno tilanne"

"Pakko sanoa, että olen mukavuusalueeni ulkopuolella" – Lentopallomaajoukkueen uusi brittiluotsi ei vielä tiedä täysin taustatiimiään

"Tämä on ihme" – Tuomas Sammelvuon Kuzbass Kemerovo jyräsi Venäjän Superliigan mestariksi, Kazanin viiden vuoden putki katkesi

Suomen ykköspassari pelaa Ranskan lentopallomestaruudesta – rauhallinen johtaja Kaisa Alanko on nostanut Nantesin menestyksen tielle

Lähteet: LENTOPALLOLIITON TIEDOTE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat