Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Suomen tennismiehet ovat yhden otteluvoiton päässä maailmanlohkon karsinnasta – Espoossa Davis Cupissa vastassa syksyllä kivikova Itävalta

Suomi kohtaa Itävallan syksyllä tutulla miehityksellä.

tennis
Patrik Niklas-Salminen
Patrik Niklas-Salminen on yksi Suomen pelaajista, joka kilpailee Itävaltaa vastaan.Ville Vuorinen / Tennisliitto

Suomen tennismiehet kohtaavat Itävallan syyskuussa Davis Cupin ottelussa Suomessa. Kapteeni Jarkko Niemisen suojatit kisaavat Itävaltaa vastaan 13.-14. syyskuuta Espoon Areenassa.

Ottelussa on kovat panokset, sillä voittaja etenee ensi vuoden maailmanlohkon karsintaan.

Niemisen mukaan joukkueen rungon muodostavat viime vuoden otteluista tutut Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen.

– Suurin aseemme oli loistava joukkuehenki, jonka avulla onnistuimme kolme kertaa voittamaan altavastaajan asemassa. Tästä meidän on hyvä ammentaa voimia myös Itävaltaa vastaan, Nieminen sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

Maailmanlistan viidentenä oleva Dominic Thiem on Itävallan kovin nimi. Itävalta on maailmanrankingissa 16:s, kun Suomi on 38:s. Syyskuinen ottelu kuuluu Davis Cupin Eurooppa/Afrikan ykkösryhmään.

– Itävalta on todella kova joukkue, jolla on riveissään maailmantähtiä. Altavastaajia olemme jälleen, mutta kuten sanoin, luotan joukkueeseen. Olemme kehittyvä joukkue, joka tähtää korkeammalle ja luonnollisesti lähdemme voittamaan sekä tavoittelemaan paikkaa maailmanlohkon karsintaan, Nieminen summasi.

Lue myös:

Kontisen ja Peersin pelit päättyivät toisella kierroksella Madridissa – sijoittamaton kaksikko kaatoi suomalais-australialaisparin niukasti

SUEKin selvitys: Suomalaiset tenniksen pelaajat ovat kokeneet seksuaalista häirintää – kohteena nuoret naiset, tekijöinä miesvalmentajat

Suomi kohtaa Itävallan Davis Cupissa syyskuussa – nähdäänkö top10-pelaaja Suomessa?

Otto Virtanen rakentaa tennisuraansa jalat tukevasti maassa, mutta legendaarisen turnauksen voitto lämmittää yhä – "Ei sitä pystynyt oikein käsittämään mitä tuli tehtyä"

Jarkko Nieminen hehkuttaa historiallisen mestaruuden voittanutta Virtasta – "Otolla on harvinaisen isoja aseita ja hirveän iso potentiaali"

Henri Kontisen ranking on romahtanut, mutta yhteistyö Peersin kanssa jatkuu – "Tiedämme miten hyvää tennistä pystymme pelaamaan yhdessä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat