HJK:n Obilorin pelikielto paisui kuuteen otteluun – Palloliitto: Taklaus tehty seurauksista välittämättä

HJK:n Faith Friday Obilor sai väkivaltaisesta käytöksestään neljän ottelun lisäpelikiellon. Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava HJK on pelannut nyt kuusi ottelua ilman voittoa.

Faith Friday Obilorin toiminta Inter-pelissä tulkittiin väkivaltaiseksi. Kuva: AOP

Palloliiton kurinpitovaliokunta on tuominnut HJK:n Faith Friday Obilorille neljän ottelun lisäpelikiellon, liitto tiedottaa.

Obilor poistettiin punaisella kortilla kentältä 29. huhtikuuta FC Interin ja HJK:n välisessä jalkapallon Veikkausliigan ottelussa. Ottelusta poistaminen toi automaattisesti Obilorille kahden ottelun pelikiellon, mutta Palloliiton lisärangaistus perustuu rikkeen lisäksi myös sen jälkeisiin tapahtumiin.

Obilor on Palloliiton mukaan myöntänyt taklanneensa vastustajaa pelitilanteessa siten kuin erotuomarin ja erotuomaritarkkailijan raporteissa on kuvattu. Hän on kuitenkin kiistänyt vahingoittamistarkoituksen ja kertonut tavoitelleensa tilanteessa palloa. Tässä kurinpitovaliokunta on eri mieltä.

– Obilor on taklannut vastustajaansa vähintäänkin ilmeisen välinpitämättömästi siitä mahdollisesti vastustajalle aiheutuvista seurauksista välittämättä. Obilorin taklauksen suunta, vauhti, tapa ja voimakkuus huomioon ottaen Obilorin on täytynyt pitää menettelynsä varsin todennäköisenä seurauksena vastustajan loukkaantumista, Palloliiton päätöksessä kerrotaan.

Päätöksen mukaan rikkomus on erittäin vakava, sillä siinä on selvästi ollut kyseessä vahingoittamisyritys. Isku on osunut loukattua pelaajaa polven alapuolelle ja aiheuttanut suuren haavan, minkä vuoksi loukkaantunut pelaaja on joutunut jättämään ottelun kesken.

Vihellyksen jälkeen, ennen kuin Obilor sai punaisen kortin, hän on työntänyt vastustajan toista pelaajaa leukaan ja rintaan. Obilorin mukaan tuossa tilanteessa on ollut kyse itsesuojelusta.

– Kurinpitovaliokunta ei pidä uskottavana Obilorin kertomusta itsesuojelusta, sillä paikalle tulleen vastustajan kädet eivät tilanteessa nousseet yli vyötärön tason, päätöksessä kerrotaan.

Erotuomarin mukaan jo pelkästään osuminen rintaan olisi ollut punaisen kortin arvoinen rikkomus. Kurinpitovaliokunta puolestaan toteaa, että kun isku osuu kasvoihin, on kyse erityisen vakavasta rikkomuksesta. Kurinpitovaliokunta huomauttaa, että Obilor ei ole pyytänyt tekoaan anteeksi pelaajilta, joita kohtaan hän on ollut väkivaltainen.

Päätös on tehty erotuomarin ja erotuomaritarkkailijan raporttien, ottelutallenteen sekä Obilorin kertoman perusteella. Tuomarien raporttien uskottavuutta lisää se, että erotuomari on ollut aivan Obilorin lähellä kyseisissä tilanteissa. Tämän lisäksi Palloliiton tietoon ei ole tullut muita selvityksiä, jotka antaisivat aihetta epäillä raporttien oikeellisuutta.

Obilor voi hakea päätökseen muutosta Urheilun oikeusturvalautakunnasta.

Lue myös: