NHL-sentteri Kyle Turris on kärryillä Leijonien peli-identiteetistä: "Joukkuepeli on sen vahvuus"

Kanadalaishyökkääjä Kyle Turris arvostaa Suomen sitoutumista.

Suomalaiset ovat tuttuja Kyle Turrisille. Seurakavereina heitä on hyökkääjällä neljä. Kuva: Getty Images

Jääkiekon emämaa Kanada on tavannut ylpeillä lajiperinteensä valtuuttamana sillä, ettei se kiinnitä muiden kiekkomaiden tekemisiin huomiota. MM-Slovakiassa kanadalaisia ei voi syyttää ylimielisyydestä, jos tiedot perjantain avausvastustajasta Suomesta ovat hatarat.

Suomen tämänkertaisessa MM-joukkueessa ei ole yhtään sarjakautensa NHL:ssä päättänyttä pelaajaa. Viime vuonnakin Kanadan MM-joukkueessa pelannut Kyle Turris ei kuitenkaan myönnä aliarvioivansa vastustajaa.

– Suomen joukkue on harjoitellut ja pelannut yhdessä kauan. Joukkuepeli on sen vahvuus, Nashville Predatorsissa suomalaisnelikon seurakaverina pelaava Turris kertoo.

Suomen valmistava MM-leiri kesti kokonaisen kuukauden. Kanada on liikkeellä enemmän improvisoiden.

– Meillä on takana 4–5 yhteisharjoitusta. Tulimme Wienistä Slovakiaan tänään, sanoo Turris, joka tiistaina teki Kanadan 7–5-voittoon Itävallasta päättyneessä ottelussa 1+1 pistettä.

Turris pelasi työsulkukaudella 2012–13 SM-liigaa Kärpissä.

– Se on erittäin hyvä ja kilpailullinen liiga, Turris kehuu.

Kanada kärsi Kosicen ensimmäisessä jääharjoituksessaan kovan menetyksen. Joukkueen suurin tähti, Toronton hyökkääjä John Tavares joutui ylävartalovamman takia jättämään treenin ja koko MM-kisat kesken.

Lue myös: