"Eiköhän Valioliigan taso ole nyt kaikille selvä" – brittiseurat pöllyttivät muuta Eurooppaa

Liverpool ja Tottenham ratkovat Mestarien liigan, Chelsea ja Arsenal Eurooppa-liigan.

Eden Hazard nousi Chelsean ratkaisijaksi Eurooppa-liigan välierässä torstaina. Kuva: AOP

Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga kehittyivät tällä kaudella brittijalkapallon täydellisiksi näyteikkunoiksi. Mestarien liigan finaali ratkotaan Liverpoolin ja Tottenhamin välillä 1. kesäkuuta Madridissa. Lontoolaisseurat Chelsea ja Arsenal pelaavat 29. toukokuuta Bakussa Eurooppa-liigan voitosta.

Valioliiga ja liigaseurat ovat pullistelleet viime vuodet lähinnä rahavirroillaan, kun Mestarien liigan voitot ovat menneet Espanjan liigan mahtiseuroille Real Madridille (2014, 2016, 2017, 2018) ja Barcelonalle (2015) sekä Bayern Münchenille (2013).

Nyt Valioliiga todisti myös pelillisen tasonsa.

– Eiköhän Valioliigan taso ole nyt kaikille selvä, Chelsean päävalmentaja Maurizio Sarri letkautti, kun joukkue oli torstaina pudottanut Frankfurtin Eurooppa-liigan finaalista.

Chelsean ja Frankfurtin kamppailu eteni rangaistuspotkuihin, kun ottelu oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen tilanteessa 1–1 ja yhteismaalit 2–2. Ratkaisijaksi nousi Eden Hazard, joka onnistui Chelsean viimeisessä rangaistuspotkussa.

Chelsea on voittanut Mestarien liigan 2012, Eurooppa-liigan 2013 ja Valioliigan viimeksi 2017.

Lontoon derby Bakussa

Arsenal voitti torstaina Valencian maalein 4–2 kolme maalia viimeistelleen Pierre-Emerick Aubameyangin johdolla. Se pudotti Valencian Eurooppa-liigan finaalista yhteismaalein 7–3.

Arsenal on voittanut tällä vuosikymmenellä kolme kertaa Englannin cupin. Liigavoittoa se juhli viimeksi 2004. Mestarien liigassa Arsenal pääsi finaaliin 2006, mutta hävisi sen Barcelonalle.

Eurooppa-liigassa ja sitä edeltäneessä Uefa cupissa Arsenalin paras saavutus on kakkossija kaudelta 1999–2000.

Chelsean espanjalainen maalivahti Kepa Arrizabalaga määritteli pöyhkeimmin brittiseurojen menestyksen, kun Arsenalin ja Chelsean finaalipaikat Eurooppa-liigassa olivat varmistuneet.

– Pelaamme Lontoon paikallisottelun Bakussa, Arrizabalaga virnuili.

Eurosarjoissa on pelattu aiemmin brittifinaalit vain 1972 Uefa-cupissa ja 2008 Mestarien liigassa.

Lue myös: