Suora

  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Vauhtiaan ja itseluottamustaan etsivä Esapekka Lappi pahasti hukassa Chilessä: "Ehkä kuski on vain huono juuri tällä hetkellä"

Citroenin Esapekka Lappi on jäänyt kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kärjestä jo yli puolitoista minuuttia.

Rallin MM-sarja
Lappi
Esapekka Lapilla on paljon pohdittavaa.AOP

Yle Urheilu seuraa Chilen MM-rallin tapahtumia tiiviisti niin verkkosivuilla, televisiossa kuin Yle Areenassakin. Tiedot tulevista lähetyksistä ja kiinnostavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta löydät täältä.

Citroenin Esapekka Lappi lähti hakemaan onnistumista ulosajoon päättyneen Argentiinan rallin jälkeen Chilestä, mutta alku on ollut todella vaikea. Lappi ajoi jo avauserikoiskokeella yhden mutkan leveäksi ja hän joutui peruuttamaan takaisin tielle menettäen aikaa.

Kolmen aamuerikoiskokeen jälkeen Lappi on kärjessä ajavaa Toyotan Ott Tänakia jo minuutin ja 40 sekuntia perässä. Vauhti ei yksinkertaisesti riitä.

– Kyllä se tuntui aika veikeälle, kun tuollakin vauhdilla meinasimme mennä pihalle aika monta kertaa. Aika liukkaalta on tuntunut. Välillä on keula irti ja välillä perä. En tiedä, onko keskilukossa joku ongelma, mutta tuntuu siltä, että en hallitse autoa. En ole pomo autossa tällä hetkellä.

– Testaamme nyt huollossa, että kaikki toimii kuten pitääkin. Jos sieltä ei löydy ongelmia, en tiedä yhtään, mitä pitäisi tehdä ja aika paljon on kysymysmerkkejä ilmassa. Ehkä kuski on vain huono juuri tällä hetkellä, Lappi tuskaili.

Kovin paljon raikkaammin ei ole ajo sujunut Teemu Sunisellakaan. Ensimmäistä täyttä MM-kauttaan M-Sportin Fordilla ajava suomalainen on minuutin ja 14 sekuntia Tänakia perässä.

– Ajamisen ja rytmin kanssa on ollut vaikeuksia. En ole ollut tyytyväinen myöskään nuotteihin, ja niihin on pyritty tekemään korjauksia aina heti kun vain huomaa jotain. Sama se on tosin kaikilla muillakin.

Jotkut kuljettajista ovat kuvailleet tiestöä hieman Jyväskylän ralliin viittaavaksi. Suninen ei tätä allekirjoita.

– Ei tämä kyllä Suomen rallilta tunnu yhtään. Tämä on paljon hitaampi ralli. Juuri nyt tuntuu siltä, että tämä ralli ei sovi Fordille, mutta tallikaveri Elfyn Evans on mennyt kovaa ja ehkä kyse on enemmän kuskista.

Rallin liveseurantaan tästä.

Lue myös:

Jari-Matti Latvala suomalaisten valopilkku Chilen rallin avauspäivänä: "En silti ole tyytyväinen ja vaikeaa on"

Ott Tänak kaahaa muilta karkuun, erinomaisesti ajava Latvala nousi kolmanneksi – katso tästä Chilen MM-rallin perjantain huippuhetket

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat