Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä

Suomen viestimiesten juoksujärjestys ja alkuerävastustajat selvillä – samassa erässä myös viisinkertainen maailmanmestari Justin Gatlin

Toisen osuuden juokseva Ville Myllymäki on joukkueen jäsenistä ainoa, joka ei ollut mukana Suomen menestyksekkäässä EM-joukkueessa viime kesänä.

yleisurheilu
suomen viestijoukkue
Oskari Lehtonen ja Samuel Purola juoksevat kolmannen ja neljännen osuuden Jokohaman MM-viesteissä. Kuva Berliinin EM-kisoista 2018.Hasse Sjögren / DECA TEXT&BILD / SUL Arkisto

Suomen pikaviestijoukkueen valmentaja Petteri Jouste on nimennyt Jokohaman MM-kisoissa 4x100 metrin viestissä kilpailevan joukkueen. Miehet juoksevat pikaviestin alkuerissä järjestyksessä Otto Ahlfors, Ville Myllymäki, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola.

Suomen kuusihenkinen maajoukkueryhmä on harjoitellut tämän viikon Japanissa ja hionut vaihtoja kuntoon.

– Harjoitusten perusteella vaihdot ovat hyvässä, rutinoituneessa kunnossa, Jouste sanoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Lauantaina kello 15 Suomen aikaa kilpailtavissa alkuerissä Suomi starttaa kolmannessa erässä radalta kaksi. Erässä ovat mukana Kiina, Yhdysvallat, Nigeria, Dominikaaninen tasavalta, Taiwan, Japani ja Kanada.

Arvokisojen kestomenestyjä Yhdysvallat on mukana joukkueella Michael Rogers, Justin Gatlin, Isiah Young ja Cameron Burrell, jotka kaikki ovat alittaneet kymmenen sekuntia 100 metrillä. Kanadaa ankkuroi maan ennätysmies Andre de Grasse.

Sunnuntaina juostavaan loppukilpailuun pääsee jokaisen erän kaksi parasta sekä kaksi nopeinta joukkuetta aikavertailun perusteella. Suomen joukkueen tulisi sijoittua kymmenen parhaan joukkoon päästäkseen syys-lokakuussa kilpailtaviin Dohan MM-kisoihin.

Viime kesänä Suomi juoksi Berliinin EM-kilpailuissa Suomen ennätyksen 38,92 ja sijoittui finaalissa kuudenneksi.

Nyt juoksujärjestystä on hieman muutettu ja Ville Myllymäki on nostettu kilpailevaan kokoonpanoon. SE-joukkueessa Berliinissä avausosuuden juoksi Eetu Rantala. Joukkueen silloin maaliin ankkuroinut 18-vuotias Samuel Purola on samalla osuudella myös Japanissa.

Lähtölista löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Menestys EM-kisoissa kantoi hedelmää, nyt Suomen pikaviestimiehet juoksevat maailman nopeimpia vastaan Japanissa – tavoitteena pääsy Dohan MM-kisoihin

Lähteet: Suomen urheiluliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat