Suora

  • Ampumahiihdon MC, miesten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Rallin MM Monza - EK 1 - Live
  • Takaisin maalle! Perttu Hyvärinen hiihtää arvokisamitaleista ladulla, mutta tulevaisuuden unelmat löytyvät pellolta ja metsästä
  • Monza, EK 1
  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Lari Pesonen tähtäsi Suomelle ensimmäisen olympiamaapaikan – "Olen tehnyt tämän eteen hommia pitkään"

Pesosen saavuttama olympiapaikka oli Suomen viides Tokion 2020 olympialaisiin.

Tokion olympialaiset 2020
Ampumaurheilu
AOP

Ilomantsin Erämiesten Lari Pesonen on saavuttanut Suomen ensimmäisen ampumaurheilun maapaikan Tokion 2020 olympialaisiin.

Pesonen selvitti tiensä Etelä-Korean Changwonissa skeetin maailmancupin finaaliin uusinnan kautta. Finaalissa Pesonen sijoittui viidenneksi rikottuaan 25 kiekkoa 30:sta.

Pesosen ensimmäinen kisapäivä meni hieman alakanttiin, joten toisena päivänä lipsumisiin ei ollut enää varaa. Pesonen ampui peruskilpailussa tuloksen 122 (24+23+25+25+25).

– Minulle tuli kolme ohilaukausta kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. Tiesin jo siinä vaiheessa, ettei toisena päivänä saisi tulla enää yhtään ohilaukausta. Tällä kertaa onnistuin, mutta ei ole mitään jokapäiväistä herkkua ampua tuolla tavalla kolme kierrosta putkeen, Pesonen kertasi.

Finaali jäi Pesosta kaivelemaan.

– Enimmät paineet purkautuivat, kun olympiapaikka oli varmistunut Suomelle. Siinä tuli sitten pari hölmöä pummia ja tulikin hyvin nopeasti lähtö siitä finaalista. Sehän jäi vähän kaivelemaan, mutta voin silti tulla täältä hyvillä mielin kotiin, Pesonen mietti.

24-vuotias Pesonen aloitti skeetin Juhani Simosen valmennuksessa vuonna 2010. Pitkäaikainen ja määrätietoinen työ alkavat kantaa hedelmää.

– Olen tehnyt tämän eteen hommia jo pitkään. Tällä kaudella olen alkanut saada viimeinkin näyttöpaikkoja täällä ulkomaillakin, kun pääsin mukaan A-maajoukkueeseen. Pääsin talvella leireilemään ja matkustamaan enemmän kuin aiempina vuosina, Pesonen kertoi Yle Urheilulle.

Ampumaurheilussa olympiapaikat eivät ole henkilökohtaisia vaan maapaikkoja.

– Aika näyttää, miten käy. Jos pystyn ampumaan tällä samalla tasolla, niin olen kyllä luottavainen siitä, että eiköhän minut sinne valita, Pesonen uskoi.

Suomi saa Tokion kisoihin ensimmäisen skeet-ampujan 16 vuoteen. Edellinen lajin suomalainen olympiaedustaja oli Marko Kemppainen, joka tähtäsi skeetin olympiahopealle vuoden 2004 kisoissa Ateenassa.

Lue myös:

Suomalaisampuja kärkitaistossa Etelä-Koreassa

Mattsson rytisti niukasti kolmansiin olympialaisiinsa – "Lähelle se jäi!"

Aku Partanen alitti olympialaisten tulosrajan

Lähteet: Olympiakomitea.fi, Suomen ampumaurheiluliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat