Suora

  • Dota 2: The International

Juhani Tyrväinen odottaa viileänä ensi-iltaansa MM-jäällä – "En ota turhia paineita"

Juhani Tyrväinen debytoi MM-jäällä Leijonien ja Slovakian tämän illan kamppailussa.

Jääkiekon MM 2019
Juhani Tyrväinen tulossa vaihtoaitioon.
Juhani Tyrväinen nousee Leijonien kokoonpanoon Slovakiaa vastaan pelattavassa kamppailussa. Tomi Hänninen

Jääkiekon MM-kisojen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Jääkiekon MM-kisat loistavasti aloittanut Suomi saa tänä iltana vastustajakseen turnauksen isäntämaan Slovakian. Juhani Tyrväinen debytoi MM-kisajäällä, mutta ei tee asiasta suurempaa numeroa.

– En ole miettinyt asiaa hirveästi siltä kannalta. Tämä on ensimmäinen arvokisaotteluni, mutta olen pelannut kuitenkin jo Euro Hockey Tourin otteluissa. Tähänkin otteluun on näin helpompi keskittyä enkä ota turhia paineita, Tyrväinen sanoi Leijonien aamujäällä.

Tyrväinen on pelannut viime kaudet HIFK:n SM-liigajoukkueessa. Hän hyppää kaukaloon Suomen kolmosketjun sentterinä ja saa laidoilleen Joel Kivirannan ja Niko Ojamäen.

– Uskon, että tulossa on tunteikas ottelu, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Yleisö elää varmasti hyvin mukana tapahtumissa ja sytyttää kaikki pelaajatkin, Tyrväinen ennakoi.

"Slovakia hyvä vastahyökkäysjoukkue"

Arttu Ilomäki otti heti MM-avauksessa paikkansa Suomen ykkösketjun keskushyökkääjänä vakuuttavalla näytöllä. Hän pääsi jo maalin makuun, mutta vaatii Slovakia-ottelun kynnyksellä itseltään ja ketjukavereiltaan enemmän.

– Pitää luoda enemmän paikkoja, joista tehdä maaleja. Pitää roikkua kiekossa maalin edessä. Vellu (Veli-Matti Savinainen) on aika hyvä siinä, Ilomäki mietti.

Puolustaja Jani Hakanpää odottaa vauhdikasta taistoa.

– Slovakia on hyvä vastahyökkäysjoukkue ja kääntää peliä nopeasti. Meidän pitää olla siihen valmiina, todella huikea ilta luvassa, Hakanpää mietti.

– Odotan, että olemme todella aktiivinen, taisteleva ja raikas joukkue. Kaikki haluavat lyödä itsensä likoon toisten puolesta ja toivottavasti saamme hiljennettyä kotiyleisön, Hakanpää sanoi.

Lue lisää:

Leijonien kentälliset Slovakiaa vastaan – Tyrväinen korvaa Luostarisen, Lankinen jatkaa maalilla

Kaapo Kakon, 18, mykistävää maalia ylistetään Ruotsissa – New York Rangersin kapteeni haluaa suomalaisen joukkuekaverikseen

Leijonien järisyttävän Kanada-voiton taustalla kolme merkittävää onnistumista – jättiyllätyksen järjestänyt Slovakia voi silti olla kova pala Suomelle

Jukka Jalonen suitsutti Leijonien kahta sankaria: "Eikä se ole mikään vahinko"

Kommentti: Kanada kaatui, Jukka Jalonen tiesi mistä puhui – yhden asian hän taisi jättää tarkoituksella sanomatta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat