Robert Ven souti vakuuttavasti A-finaaliin välierien parhaalla ajalla

Olli-Pekka Karppinen ja Joel Naukkarinen jäivät kauas toisen erän voittaneesta olympiamitalistista, ja soutavat sunnuntaina B-finaalissa.

Robert Ven esitti vuosi sitten kovaa kevätkuntoa soudun maailmancupissa Bulgariassa. Kuva: Bálint Czucz

Yksikkösoutaja Robert Ven voitti välieränsä ja eteni A-finaaliin soudun maailmancupissa Plovdivissa Bulgariassa. Ven kilpailee sunnuntain finaalissa sijoituksista 1–6.

Vahvasti ensimmäisessä välierässä soutanut Ven, 28, johti kilpailua lähes alusta alkaen. Hämeenlinnan soutajien urheilija kiri välierien kovimman ajan 6.53,57 vajaan 2,5 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Valko-Venäjän Pilip Pavukouun.

Suomalaisista myös Olli-Pekka Karppinen ja Joel Naukkarinen pääsivät välierävaiheeseen, mutta eivät yltäneet kolmen parhaan joukkoon eli A-finaaliin oikeuttavaan sijoitukseen.

Karppinen oli toisen erän viides ja Naukkarinen kuudes. He kilpailevat sunnuntain B-finaalissa, jossa ratkaistaan sijoitukset 7–12. Erän voittoon hurjasteli vuoden 2016 olympialaisissa Rio de Janeirossa hopeaa soutanut Kroatian Damir Martin ajalla 6.54,22 jättäen Karppisen 25 sekunnin ja Naukkarisen yhden minuutin ja neljän sekunnin päähän.

Naukkarinen väitti myös, että hänelle ja Venille ei ole annettu tasavertaista mahdollisuutta antaa näyttöjä. Hiltunen kiisti väitteet ja vakuutti, että näyttömahdollisuuksia on ollut tarjolla riittävästi.

Lue myös: